Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 2345

Nakon ovogodišnjeg nastupa u Šibeniku na Tvrđavi sv. Mihovila, islandska elektro skupina Gus Gus je najavila je nastup u zagrebačkoj Tvornici i ostavila nabrijanu publiku da par mjeseci iščekuju novi nastup. Ovo je bila savršena prilika za publiku koja nije mogla dobiti godišnji da ode u Šibenik na koncert. Sama činjenica da su sve early bird karte bile rasprodane nedugo nakon što su objavili da dolaze u Tvornicu, dokaz je da zagrebačkoj sceni nedostaje kvalitetnih elektro koncerata.

Početak koncerta Gus Gus bio je najavljeni za 21:45, a kao predgrupa nas je dočekao projekt pod imenom dRUMELODY. Ovaj sarajevski projekt pod vodstvom multitalentiranog glazbenika Berina Tuzlića već 7 godina nastupa u Amsterdamu, Barceloni, Dubaiju, Berlinu, Beogradu i Talinnu, dok iza sebe ima sedam albuma i jedan “Live electro session”. Cijela poanta ovog projekta se bazira na bubnjarskim palicama i bubnju, te ostavlja dojam one man band-a. Nakon 45 minutnog nastupa koji je djelovao kao eksperimentiranje, nestrpljivo smo čekali da krene Gus Gus.

IMG 2136

Nastup dRUMELODYa poslužio je kao zagrijavanje za glavne zvijezde večeri, koji su s koncertom započeli nešto prije 22h. Koncert su otvorili s prvim singlom novog albuma pod nazivom Featherlight. Nakon prve pjesme publika je pozdravila ove nevjerojatne Islanđane gromoglasnim pljeskom. Karizmatični i neobično odjeveni Daniel pozdravio je publiku, i pitao da li su spremni za još jednu magičnu večer. Tijekom koncerta izvodili su nove pjesme i kombinaciji sa dobro poznatim hitovima, i tako animirali publiku koja je skoro dva sata uživala u nordijskim elektro zvukovima.

IMG 2237

Na oduševljenje publike uslijedili su dobro poznati hitovi Arabian Horse i Crossfade s kojima su tijekom godina pokorili glazbene ljestvice. Tijekom cijele večeri ovaj islandski projekt imao je super komunikaciju s publikom. Vrhunac večeri bio je njihov definitivno najveći hit Over, koji su započeli samo s početnim tonovima koje su najvjerniji fanovi odmah prepoznali. Nakon kratkog teaseanja David se vratio na scenu i započeo pjevati pjesmu koja me natjerala da počnem slušati ove islandske genijalce. Moj osobni favorit s ovog nastupa je pjesma David jer mi je ostavila poseban dojam, live zvuči puno bolje nego snimljena i ima određeni electro funky zvuk. Nakon pet godina izbivanja s ovih područja i kvalitetno odrađenog koncerta u Šibeniku, Gus Gus su uspješno napunili Tvornicu.