Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Duel Mocvara 03302

Došli su iz Texasa, nisu imali kompromisa i ušli su u legendu. Nisu imali nikakvih riječi za publiku, doduše malobrojnu, sram bio one koji tog hladnog utorka nisu došli u Močvaru. Teški rifovi počeli su od početka nastupa i zadržali se do kraja.

Bubnjar me podsjetio, možda zbog kape, na Harija Deana Stentona u filmu Wima Wendersa "Paris Texas". Iako je tamo glazbu potpisao Ry Cooder, i drugačija je, ipak sam se drznuo u glavi postaviti glazbu Duela u taj film. To je razlog što sam većinu koncerta proveo zatvorenih očiju. Duel i Texas, zapravo podsjećaju na jedan drugi film, koji isto sjeda. Zamislite da u prvom filmu Stevena Spielberga "Duel" soundtrack rade upravo Duel... Trabunjam, ali emocije koje su podigli ti sirovi teksašani, velike su.

Zato je video, koji je niže u prilogu, jako skraćen jer teško da bi tko gledao cijelu pjesmu, a ovako u nekoliko minuta vidite cijeli presjek, bar dijela nastupa.

Kvartet Duel nastao je 2015. godine. Formirali su ga dva bivša člana benda Scorpion Child, Thomas Frank i Shaun Avants. Duel su u brzom periodu snimili album "Fears Of The Dead" koji je izdao Heavy Psych Sounds, label na kojem se nalaze bendovi poput Stoned Jesus, Karma To Burn, Holy Grove, Black Rainbows, Dead Witches,...

Dečki kažu da su odrasli na bendovima kao što su Black Sabbath, Pentagram, Judas Priest, Thin Lizzy, Deep Purple,... što se prilično jako osjeti na "Witchbanger" albumu koji je izašao u travnju ove godine isto za Heavy Psych Sounds. Album ubija. Doslovno. Toliko je dobar.