Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

mayales 1

Počela je još jedna MIMO sezona, dosad peta. Uzela si je zadatak koji su uspješno ispunjavale prethodne četiri, a to je: kroz još jednu sezonu s osam koncerata, osigurati da najbolja suvremena, domaća i u prvome redu kvalitetna glazba ne prođe mimo vas. Sudeći po dupkom ispunjenoj dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, Trees of Maine i Mayalesi definitivno nisu prošli mimo nas!

Prvi koncert ugostio je dva indie dreampop benda, labinski Trees of Maine, odnosno kantautora Valdeta Lubotenija, otprije poznatog na sceni po svojem angažmanu u matičnom bendu The Orange Strips te dugogodišnji, višemilenijski i neuništivi Mayales. Naziv koncerta bio je ''Dreampop jučer, danas, sutra“, a gosti sugovornici bili su ugledni glazbeni kritičari i radijski voditelji, Aleksandar Dragaš i Bernard Cvek.

mimo

Valdet Luboteni svojom pitkom, no srčanom i gorljivom indie dreampop glazbom uveo nas je u petu sezonu muziciranja u Gorgoni. Iako sramežljiv, svojom iskrenošću i nenametljivošću pružio je jednu drugačiju dimenziju glazbe – ne onu koja zahtijeva biti u središtu pozornosti i koja bi se krasila scenskom nametljivošću i pretjerivanjem. Naprotiv glazba Trees of Mainea na sladak i neodoljiv način poziva slušatelja da joj se maksimalno posveti, a onda i uživa u njoj.

tom 4

Mayalesi su pokazali zašto su bend koji postoji već dvadeset i četiri godine, tri desetljeća i dva tisućljeća te zašto su jedan od omiljenih zagrebačkih bendova. Ovom su prigodom predstavili posljednji studijski album 'Simbol za sunce' koji je izašao ove godine, a na set listu zalutala je i koja uspješnica s prethodnog, također hvaljenog, pa čak i Porinom nagrađenog drugog albuma. Scenski raskošni, no opet decentni i koncentrirani pred već tradicionalno prepunom Gorgonom sa sedamnaest pjesama nahranili su gladnu publiku koja već dugo čeka njihov povratak na scenu. Uz novu i pomlađenu postavu, Mayalesi su ove večeri zbilja blistali!

Sljedeći MIMO očekuje nas na istome mjestu već 12. studenoga 2017., a slušat ćemo dva sastava – Svemirko i Šumski.

tom 1

tom 3

tom 2

mayales 2

mayales 3

mayales 4

mayales 5

mayales 6

mayales 7

mayales 8

mayales 9