Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Edo Maajka 1
Sinoć ispred Vintagea mnoštvo ekipe je tražilo kartu za rasprodani koncert Ede Maajke. Edo je imao koncert u sklopu serije koncerata u organizaciji Vintagea pod nazivom „Sviraj stare“ na kojima je svirao hitove s prva dva albuma „Slušaj Mater“, i „No Sikiriki“.

Prepun Vintage bio je dokaz koliko je Edo obožavan na sceni, uvijek nasmijan i uvijek pozitiva. Sa dva albuma koje je sinoć izveo započeo je bogatu karijeru. Osim što je njima stekao popularnost širom regije, ovi ključni albumi formirali su mu karijeru i kroz brojna priznanja i nagrade.
Na pozornicu je izašao oko 23:00h u pratnji Ministra Lingviste, inače vjernog pratioca Marčela, kojem je Edo tijekom koncerta ustupio 5 minuta solo izvođenja. Zavladala je atmosfera starih Edinih hitova, koju je pratio i DJ Oli Dobolli koje smo podržavali svi mi koji smo došli na koncert u čast svim njegovim izdanim albumima. Bilo je i znoja na sve strane koji nikoga nije sprečavao da posustane, već su sa samim Edom došli do kraja koncerta.

Edo Maajka 3Edo je kao i na svakom koncertu pričao svoje dogodovštine, možda već neke ispričane i nebrojeni broj puta, ali nas je i ovaj put nasmijao i nije nas ostavio ravnodušnima. Pričao nam je kako su mu na početku karijere govorili da odradi svoj prvi album, pokupi lovu i „Bok“. Kao od nastavka nema sreće. Kaže Edo, „A ne“. Izašao je i drugi album, i opet ista spika. „Pokupi pare Edo i bok.“ Naravno Edo ne bi bio tu gdje je danas, da je slušao priče drugih.
Uvijek ustrajan, neumoran i pozitivan nizao je hitove „Prikaze“, „No sikiriki“, „Znaš me“…čak je imao i gošću koja mu je dodatno napravila odličan show, Milku, te je uz smijeh priznao da mu je ovo najbolji koncert ove godine.

Edo Maajka 5Naime, Milka je starija gospođa koju je Edo primijetio u publici, donio joj stolicu na pozornicu da gospođa sjedne. Ona je iskoristila priliku ne da sjedne nego da cijeli koncert provede na nogama plešući te je na taj način pomogla Edi napraviti show.
Edo je na vrhuncu svoje karijere kojeg publika cijeni i poštuje što smo nakon nebrojeno puta opet imali prilike vidjeti i doživjeti sinoć. Kod njega nema predaje te smatram da mu nakon 7 godina života u Tel Avivu Zagreb ponovno godi i utječe na njegovu karijeru i nadolazeće albume.Edo je koncert priveo kraju oko 00:15h. U Vintageu nas je nastavio zabavljati DJ koji je pratio Edu tijekom koncerta.

Edo Maajka 12Bilo je lijepo prisjetiti se Edinih starih hitova, ali isto tako ih je lijepo čuti i u kombinaciji sa novim sastavom u sasvim novom izdanju.