Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

DSC03424

U petak, 22. rujna, u malom pogonu Tvornice Kulture nastupila je kultna slovenska grupa Demolition Group, nastala 1985. godine na pepelu znamenitog post ska/punk benda Gast'r'bajter's.

Demolition Group već tridesetak godina slove za jedan od najzanimljivih slovenskih rock grupa zbog svojeg originalnog glazbenog i liričkog izraza, a njihovi koncerti su njihovo najjače oružje, u što smo se i uvjerili sinoć u Tvornici kulture. A ako znamo, da su brača Matjaž i Jože Pegam, osnivači Demolition Group, od 1982. do 1985. godine svirali i u grupi Laibach, nam neke stvari brzo postaju jasnije.

DSC03354

Posljednji album „Zlagano sonce“ nastao je u drugoj polovici 2015. godine, a snimljen je u poznatom samoborskom studiju Podmornica gdje su Demolition Group snimili i svoj prethodni album „Planet stracev“, miksali live album „Na živo!“ i snimili album „Sinnscapes“ side projekat Sintetic Liquid braće Pegam.

Album su objavili samostalno za svoju izdavačku kuću Sintetic production, a distribuciju je odradio Dallas Records. Galeriju fotki s koncerta pogledajte niže.