Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Psihomodo Pop 04 Zeljko Jelenski

Odabir Psihomodo Popa za otvaranje koncertne sezone Vintage Industrial Bar pokazao se punim pogotkom. Legendarni domaći band koji je imao priliku i svirati i družiti se sa svojim idolima - Ramonesima, ima svoju stalnu publiku koja je ispunila prostor VIB-a do posljednjeg mjesta.

Većina publike upoznata je s njihovim koncertima na kojima se svi dobro zabave i to su redovito događaji koji se uvijek isplate posjetiti. Rasprodani koncert i dokaz je tome.

Punk-rock mašina koju pokreću Gobac, Tigi, Šparka, Brada, Kuzma pojavila se na pozornici  u 22h i počela dvosatni koncert koji je bio akustični presjek cijele njihove karijere duge 34 godine.

Ovom prilikom pridružili su im se trubači i prateći vokali obučeni kao američke srednjoškolke, “Napalm Djevice-The next generation”, kako ih je predstavio Gobac.

Ovi gosti dodali su malo novosti u izvedbu. Psihomodov “unpljugd” koncept kombinacija je akustičnog i “uštekanog” zvuka tako da su svi instrumenti uključeni u struju, a dodaju im se vokali, limena glazba i prilagođeni aranžmani.

Moja je želja bila da se Djevice i trubači jače čuju. da se dobije jači dojam prave akustike, no i ovako su pridonijeli jačanju atmosfere u svojstvu opet američkih, cheerleadera. i publika je izvrsno reagirala na svaki bačeni mamac, pjevajući pjesme, vrišteći i plješčući, surađujući s gopcem tijekom cijelog koncerta.

Atmosfere na njihovim koncertima zaista ne manjka, a uz glazbu, za to se brine i Gobac svojim dosjetkama i najavama pjesama  čime ostavlja dojam neiskorištenog stand-up komičara, a visoka stolica u kojoj odmara tijekom laganica zove na usporedbu s Daveomn Allanom. No daleko od toga da je nastup statičan, Gobac je još uvijek onaj stari, pun energije; tjelesne i umne. A i ranije je znao pokazati da ima visoku razinu empatije i razumijevanja, kao u slučaju muškarca koji je u koncert unio dramu, onesvijestivši se u prvom dijelu koncerta, što je Gobac primijetio, zaustavio koncert i pozvao zaštitare da dođu u pomoć. Svirka se nastavila tek nakon što su čovjeka iznijeli na zrak i javili da je dobro.

Vruće je bilo na pozornici i ispred nje tako da je Gobac glavni dio koncerta dočekao u potkošulji dok su drugi članovi benda bili potpuno mokri, no zato su se za biseve, malo prije ponoći, presvukli u suhu odjeću.

Odsviravši kompletan program koji su uvježbali, Psihomodo se povukao s pozornice, a dio publike i dalje je nastavio pjevati i tražiti još, kao i vikati “Bože čuvaj Psihomodo!” Kako se u pjesmi “Bože Čuvaj Psihomodo” od imenovanog traži da, osim benda i njegovih članova, čuva još i njemačku marku i Božesačuvaj. potonje nije preživjelo, no srećom su Psihići i dalje jednako dobro, na zadovoljstvo posjetitelja njihovih koncerata.

Set lista:
Telegram Sam
Ja sam
Bomba
Kad sam imao 16
Zauvijek
Rano jutro
Frida
Ponekad
Amsterdam
Bobi
Ja volim samo sebe
Bejbi
Ona ludo pati
Iste stvari
Osjećam se high
Mila
Pinokio
Nebo
Donna
Natrag u garažu
Ramona
Sexy magazin

Bis 1
Totalno sam lud
Sve će biti u redu
Frida
Leteći odred

Bis 2
Volim crtane filmove
Hej djevojko!