Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

City of the Sun 02 Zeljko Jelenski

City of the Sun je akustični post-rock trio iz New Yorka. Njihov zvuk je miješavina nekoliko žanrova kao što su post-rok, gipsy jazz, flamego i indie rock. Započevši svoje putovanje iz raznih dijelova svijeta i nastupajući po metro stanicama i ulicama New Yorka, City of the Sun vuku svoje korijene iz različitih glazbenih smjerova. Kombinacija modernog post-rock ambijenta i frenetičnog flamengo gitarskog stila dokazuje da vam nije potreban vokal da bi bili očarani. Galeriju fotografija s koncerta pogledajte u nastavku.

City of the Sun su John Pita, Avi Snow i i Zach Para. Sa dvije akustične gitare, kutijom, zvonom i zvečkama, oni stvaraju zvuk koji je daleko veći i širi nego što to djeluje pogledom na popis instrumenata koje koriste. Njihovo stvaralaštvo nazvano "rekonstrukcija akustične glazbe” Instrumentalna je i svjetska, šireći se od post-rock dinamike do ciganskih jazz sinkopa. City of the Sun definiraju pojam eksperimentalne glazbe.

Od okupljanja u New Yorku početkom 2011. godine, ovaj trio nastupao je u svim dijelovima ove fascinantne metropole, od ulica i potkrovlja do rasprodanih poznatih koncertnih prostora kao što su: Rockwood Music Hall, Brooklyn Bowl, Mercury Lounge, and The Gramercy Theatre. Dijelili su pozornicu sa raznim umjetnicina kao što su član Rock & Roll Hall of Fame Marky Ramone, , Matisyahu,Gregg Allman i Greensky Bluegrass.

Održali su i ekskluzivne nastupe na TEDx showcase's i TED Talks. Debitantski album „To the Sun and All the Cities In Between“ snimljen je sa samo jednim mikrofonom, kao dio Chesky Binaural + Series. Slušajući ovaj album bilo na slušalicama ili na kvalitetnom hi-fi sustavu , bend se pojavljuje točno pred vama sa svojim prostranim, bujnim i višedimenzionalnom snimkom. Dragulj za prave audiofile, ovaj album je jedan od najprirodnijih i najčistijih ikada snimljenih.