Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

The Kills 13

Zagreb zadnjih nekoliko ljeta više nije selo, a u srcu turističke sezone hrvatska metropola puna je ljudi. Ovog kolovoza zasluge za to idu i britansko-američkom glazbenom dvojcu pod nazivom The Kills. Zbog ovog koncerta mnogi su skratili svoje ljetovanje te su se u sparnu subotnju večer do zadnjeg mjesta napunili još sparniju Tvornicu kulture. Jer premijerni nastup indie dvojca predvođenim karizmatičnom pjevačicom Alison Mosshart i gitaristom Jamiejem Hinceom se ne propušta.

The Kills 1

Trebalo je čekati peti album Ash and Ice kako bismo se uvjerili kako žestoko prase bivši suprug Kate Moss i Jack Whiteova suborkinja iz Dead Weather. O itekako praše! Uz pojačanja na bubnjevima, basu i klavijaturama The Killsi su do usijanja doveli vjerne fanove koji nisu mogli skinuti pogled s atraktivne Mosshart. Od prvih taktova uvodne pjesme... trenutno plavokosa, kuštrava Mosshart izvijala se poput zmije, u maniri Jaggera i Tylera s neiscrpnom energijom Angusa Younga. Ništa u njoj nije umjetno i isforsirano, ona je čisti rock 'n' roll, a ne samo lijepo lice. Sjajno je vidjeti tu nevjerojatnu sinkroniziranost Hincea i Mosshart kako se nadopunjuju gitarskim riffovim i njezinim ljubavnim urlicima. Kad to spojite dobijete sat i 40 minuta erotičnog rock 'n' rolla upakiranog u valove distorzije, electro beatove, bučne bas linije i gromovite bubnjeve.

The Kills 4

Pjesme, koje su većim dijelom bile s novog albuma (Doing It To Death, Eco Home, Siberian Nights, Impossible Tracks…) kratke su, energične i sexy. Publika, većim dijelom ženska, pratila je pjevanjem, skandiranjem i plesom, a The Killsi su to prepoznali i uzvratili duljim setom nego sto je to bilo uobičajeno na dosadašnjoj turneji. Bend se vratio na bis izvevši na zahtjev fanova The Last Goodbye, a oni su Tvornicu napustili mokri, iscrpljeni, ali prije svega zadovoljni i nasmijani. Zašto smo ovaj zarazni i žestoki dvojac morali čekati toliko dugo ne znam, ali gotovo je sigurno da do sljedećeg puta neće dugo proći što je i sama Alison napisala na svom instagram profilu.