Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

2cellos pula 20170702-14

Povodom izlaska novog albuma „Score“, izdanog u ožujku ove godine, slavni dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser digli su 2. srpnja prepunu pulsku Arenu na noge spektaularnom izvedbom filmske glazbe i već poznatih rock i pop skladbi.

Dugo očekivan koncert za koji se tražila ulaznica više, ujedno i jedini u Hrvatskoj ove godine, dio je turneje „2Cellos & Symphony Orchestra Live Europe 2017” koja je započela 24. lipnja u Barceloni. Nakon što su prvi put očarali pulsku publiku 2013. godine, jučerašnji koncert ne samo da je bio rasprodan u rekordnom roku, već su se zbog velikog interesa sagradile dodatne tribine.

2cellos pula 20170702-21

Novi album “Score” prikaz je strasti koju 2Cellos gaje prema filmskoj glazbi. Snimljen u Engleskoj uz pratnju Londonskog simfonijskog orkestra, album izdan u ožujku ove godine sadrži 14 filmskih hitova uključujući popularan singl “Game of Thrones” za koji je spot, u režiji Darka Drinovca, snimljen u Dubrovniku dok je spot za Stjepanovu najdražu pjesmu s albuma “Now We Are Free” iz filma Gladijator snimljen upravo u pulskoj Areni koju je na jučerašnjem koncertu nazvao naljepšom pozornicom na svijetu.

2cellos pula 20170702-31

Prije izlaska Stjepana Hausera i Luke Šulića, publika je uživala u nastupu mladog virtuoza na gitari. 12-godišnji Frano Živković iz Rijeke oduševio je svojom interpretacijom “Somewhere Over the Rainbow” te klasicima Beatlesa, Animalsa i ostalih autora. Sam koncert otvoren je obradom Vangelisove skladbe iz poznatog filma “Vatrene kočije”. Slavni čelisti uz pratnju Zagrebačke filharmonije i dirigenta Krešimira Batinića jučerašnjom su izvedbom oduševili mnogobrojnu publiku u pulskom amfiteatru. Prvi dio koncerta bio je posvećen skladbama iz slavnih filmskih djela poput Kuma, Bravehearta, Rain Mana, Titanica i Gladijatora, dok je ostatak koncerta prošao u energičnoj atmosferi uz dobro poznate pop i rock hitove kao “Highway to Hell”, “Thunderstruck”, “(I Can’t Get No) Satisfaction” i “Smells Like Teen Spirit”. 2Cellos je pratio i bubnjar Dušan Kranjc koji je svojom izvedbom publiku posebno impresionirao u drugom dijelu koncerta. Upravo je ovaj dio dignuo na noge više od 8000 gledatelja publike Arene koja je odzvanjala dinamičnim ritmom i pozitivnom energijom.

2cellos pula 20170702-23

Ovaj talentiran, svjetski poznat duo svojim specifičnim stilom ruši granice između glazbenih žanrova što je bilo evidentno jučer u Areni jer su se glazbeno scenskoj senzaciji prepustili članovi publike svih generacija, različitih glazbenih ukusa i brojnih nacionalnosti. Kao rodni grad Stjepana Hausera, Pula je uživala u privilegiji najvećeg i najspektakularnijeg koncerta ovogodišnje turneje 2Cellosa. Veličanstvena izvedba i vrhunska produkcija popraćena zvučnim i scenskim efektima stvorila je jedinstven doživljaj i neponovljivu atmosferu što je potvrdila i publika koja je 2Cellos na pozornicu vraćala 3 puta da bi svirka završila zadnjim, četvrtim bisom sa izvedbom “With or Without You” nakon gotovo 2 sata odlične glazbe.