Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Yawning Man 9

Bilo je ekstatično, opušteno, genijalci iz kalifornijske pustinje nastupili su u Vintage Industrial Baru. Bez mnogo priče i mudrovanja, odmah su se primili posla. Dvorana nije bila krcata, ali je i ta stotina ili malo više posjetitelja došla na svoje.

Sve je počelo projekcijom filma, pa predgrupom odličnh Stonebride. No svi su dožli zbog zvijezda večeri.

Yawning Man, pioniri stoner rocka, veliki su uzori kultnog princa istog žanra Johna Garcie. Bend u čijem ćete glazbenom izričaju čuti od psihodeličnog rocka, jazza, hard rocka, folka, korijenskog punka pa do world glazbe i eksperimentale. Osnovan je davne 1986. godine u južnom dijelu kalifornijske pustinje. Zvuk koji ih izražava baš kao i atmosfera koja obavija njihove pjesme povučeni su još iz dana dugih i znojnih jam sessiona iz garaže zajedničke kuće u Coachella Valleyju.

Yawning Man 3

Yawning Man originalno su osnovala četvorica prijatelja iz djetinjstva Gary Arce, Mario Lallli, Alfredo Hernandez i Larry Lalli, a većem broj rock publike približio ih je upravo Garcia odnosno Kyuss, bend u kojem je djelovalo. Kyuss su obradili Yawning Man pjesmu 'Catamaran' te ju objavili na svom trećem studijskom albumu 'And the Circus Leaves the Town'.
Naši junaci iz kalifornijske pustinje do sada su objavili desetak studijskih albuma i EP-jeva te nekoliko live albuma baš kao što su unazad petnaestak godina svirali turneje diljem Europe i Sjeverne Amerike.