Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

4

Utorak navečer pravo je vrijeme za američku ambijentalnu senzaciju Cigarettes After Sex. Iako je projekt osnovan 2008. godine nedavno su postali poznati preko noći uz pomoć Youtubea, te smo svi bar jednom preslušali njihov debitantski album. Melankolični zvuk i tužnjikavi tekstovi ispali su kao pravi pogodak za ovo vruće vrijeme i hrvatsku publiku, te ovaj zanimljivi kvartet iz Brooklyna razlog je zašto je Tvornica još jednom rasprodana.

Koncert za koji se tražila karta više, najavljen je za 21:30h te je koncert započeo bez većih kašnjenja. Publika prepuna žena, hipstera i svih znatiželjnih duša napokon su dočekali i taj dan kada imamo priliku doživjeti jedan relativno nepoznati alternativni bend. Zanimljiv četverac hrabro je stao na pozornicu i krenuo je jedan od očekivanijih koncerata ove godine. Iako je publika na početku bila pomalo zbunjena jer su očekivali ženski vokal, Greg Gonzalez sa svojim androgenim vokalom sve je iznenadio. Melankolična i ambijentalna atmosfera obuzela je Tvornicu te je publiku bacila u trans.

9

Iako bend ima samo jedan album, ni u jednom trenutku im nije ponestajalo materijala.

Kombinacija ranije izdanih pjesama i debitantskog albuma dovela je zagrebačku publiku do vrhunca. Najveći aplauz i ovacije dobili su nakon pjesme "Nothing's gonna hurt you baby" u kojoj se ženski dio publike prepoznao. Nastavili su u romantičnom tonu s izvedbom "Keep on loving you" te su ponovno natjerali cijelu Tvornicu da gromoglasno plješće.Nakon više od sat vremena svirke došao je i kraj koncerta, uz gromoglasan pljesak bend se vratio na bis te odsvirao još jedan hit, meni osobno najdražu stvar "Please don't cry" koja mi je i skrenula pažnju na ovaj bend.

Više od sat i dvadeset minuta svirke shvatili smo da Cigarettes After Sex definitivno je bend koji se isplati i dalje pratiti, te sigurno će nam bili na playlistama još dugo dugo vremena.