Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Irena ŽilićTvornica 1

Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irena Žilić, promovirala je drugi album u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 22. travnja. Na hrvatskoj sceni djeluje nekoliko odličnih kantautorica, Irena je dio tog društva. Nastupila je u pratnji svog benda. Irena voli tehničku savršenost, pa je tako izmjenjivala nekoliko gitara. Posebno je dojmljiva bila pjesama sa sudjelovanjem violinistice Ivane Žabkar.

Album "Haze" Irenin je drugi studijski uradak koji je svjetlo dana ugledao 15. ožujka, a najavljen je s dva odlična singla.
U studenom prošle godine Irena je objavila pjesmu "The Moon", a početkom veljače ove godine objavljen je i drugi "X". Oba singla najavila su drugačiji zvuk na drugom albumu od onoga što je publika navikla čuti u njezinim pjesmama.

Irena ŽilićTvornica 6

Na novom albumu Irena Žilić je radila s talentiranim producentom Markom Mrakovčićem, a više nije ni sama s gitarom. Pridružili su joj se Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi).
Novo izdanje Irene Žilić moći će se nabaviti prvo u digitalnom obliku, uz koje će biti objavljena i knjižica s tekstovima, a fizičko izdanje će izaći nešto kasnije.
Izrena Žilić iza sebe ima EP "Days of Innocence", album "Travelling" te brojne koncerte diljem Hrvatske i regije, a njezin drugi album jedno je od najočekivanijih domaćih izdanja ove godine.

J.R. AugustTvornica 2

Kao predizvođač nastupio je J.R. August, mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. 2011. godine J.R. počinje raditi na svom prvom EP-u, kvadrilogiji Change of Seasons, priči ispričanoj kroz glazbu i videospotove, inspiriranoj lucidnim snovima. Provodi 24 mjeseca snimajući video materijal za kompleksnu priču ispričanu kroz četiri videospota, odnosno četiri godišnja doba, za koju je sam August napisao scenarij. Nakon objave prvog dijela kvadrilogije, “Man with the Magnificent Mind”, video je u manje od tjedan dana postao broj jedan na službenoj stranici benda Coldplay, izazivajući odlične reakcije domaće i strane publike.