Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

harvo jay

Harvo Jay su tročlani rokenrol bend iz Osijeka osnovan početkom 2016. godine, dok kao ideja postoji nešto dulje. U bendu sviraju: Hrvoje Dešić – gitara, vokal; Marko Pernarčić – bas, vokal te Šimun Padovan – bubnjevi. Glazba koju sviraju može se nazvati rokenrolom, ali ga bend opisuje i kao: noise pop, dream noise, meth rock, eksperimentalni rock itd. Dosad su samoizdali 2 EP-a i LP album 'Sok od agonije'.

Intervju sa SoundGuardianom prilika je da pobliže upoznate bend koji je odnio pobjedu u prvom od dva zagrebačka finala Karlovačko RockOffa, što im je donijelo plasman u superfinale koje će se održati 3. studenog u zagrebačkom klubu Katran.

Čestitke na ulasku u Karlovačko RockOff superfinale!

Hvala ti!

Među najmlađim ste bendovima na ovogodišnjem Karlovačko RockOffu. Koliko je to prednost, a koliko nedostatak u ovakvom natjecanju?

Ne znam što je nedostatak, možda smo podložniji dijaboličnim sakramentima showbiza. Prednost je svakako što nam malo treba da se napijemo. Na mladima je budućnost?

Kako se zasad publici sviđa okus vašeg ‘Soka od agonije’?

Malo ga je probalo, srećom, ima ga za svakog. Navodno je zdrav, ali odvratnog okusa. Ima onih koji vole naš rad i nama je iznimno drago zbog toga.

Spočitavaju vam manje kvalitetnu produkciju. Razjasnite njima i čitateljima kako ste i u kojim uvjetima producirali album. Možete li uopće zamisliti ‘ulickanu’ produkciju ovih pjesama?

Volimo lo-fi zvuk i privlačila nas je ideja toga da snimimo album naizgled pjevnih i pristupačnih pjesama u zvuku podruma; da zvuče onako kako i zvučimo uživo. Htjeli smo ga snimiti što prije da možemo na osnovu nečega ugovoriti svirke – pa smo instrumentale snimili u jedan do dva takea u podrumu naših prijatelja iz Syndromea. Koristili smo mikrofone koji se koriste za ozvučavanje bubnjeva u crkvama. Kod kuće smo naknadno snimali gitare i vokale i slali si trake Dropboxom. Drugih opcija nije bilo.

Otkuda sežu vaši glazbeni počeci? Sve ono prije formiranja Harvo Jay.

Hrvoje (vokal, gitara) je repao u osnovnoj školi. Marko (sporedni vokal, bas) je svirao u rock cover bandovima i zatim u neprežaljenom Big Fat Lieu. Šimun (bubnjevi) je svirao u Resetu i tu i tamo u jazz bendovima.

Dost vam je ok facebook stranica. Iz sveukupne prezentacije mi se nekako čini da najradije svirate pred svojim prijateljima i za njih i da vas nije previše briga za sve iznad/izvan toga.

Nastojimo vjerovati u to da su nam svi fanovi prijatelji. HC hippie brija. Naravno, širenje tog kruga nas raduje, nismo ograničeni na ništa. Glazba je uvijek iznad svega.

Gdje vam je i s kim dosad bilo najljepše svirati? O kakvom koncertu sanjate?

Najjači utisak ostavila je Kvaka-22 u Beogradu, s Rustijem. Bilo je nadnaravno svirati na skvot partiju u punoj dnevnoj sobi. Shoutout Srđanu i ortacima, valjalo bi ponoviti to.

Relativno nedavno ste izdali album, no imate li već gotovih novih pjesama?

Imamo dosta polugotovih. U procesu smo gletanja i žbukanja svog prvog prostora nakon dvije godine pa nakon što to sredimo krenuti će kako spada.

Najbolji kompliment kojeg ste kao bend dobili?

'Neznam šta je ovo al' opušta me'.

Navedite nam za kraj pokoji ‘guilty pleasure’, glazbu i bendove za koje se inače sramite priznati da slušate.

Marko: Repetitor.

Šimun: Doris Dragojević

Hrvoje: Andrej Dorić - više pleasure nego guilty.