Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

1

Hamar Media marketinška je i PR agencija koja se bavi odnosima s medijima, savjetovanjima i upravljanjem komunikacijskim aktivnostima, event menadžmentom, oglašavanjem i promocijom. Kako se najveći dio poslovanja vezan uz glazbenu industriju, odlučili smo porazgovarati s direktoricom agencije, Lidom Hamar Paladin o trenutnim aktivnostima, budućim planovima i projektima, ali i o samoj agenciji.

Bok Lida! Kako si? Kako je proteklo ljeto? Jel radno ili si uspjela uzeti malo predaha?
Bok Soundguardian i hvala na pitanju. Super sam  :)
Ovo je svakako bila jedna posebna godina u mom životu. Ljeto je bilo radno, toliko dinamično da sam tek početkom ovog mjeseca shvatila da je i prošlo, ali ne bunim se jer su iza nas odlični projekti, uspješne organizacije i toliko sam uživala u svakom da sam imala osjećaj da mi ni ne treba odmor. Ipak, uzela sam nekoliko dana i friško se vratila s odmora, spremna za dalje.

Hoćeš li nam predstaviti Hamar Mediu? Čime se točno bavite i kakvu vrstu usluga pružate?
Hamar Media marketinška je i PR agencija koja se bavi odnosima s medijima, savjetovanjima i upravljanjem komunikacijskim aktivnostima, event menadžmentom, oglašavanjem i promocijom.
Iskustvo smo godinama stjecali u području marketinga, promocije i odnosa s javnošću, kroz mnogobrojne projekte, festivale, koncerte, turneje i evente, a prikupljeno znanje primjenjujemo u osmišljavanju i realiziranju vlastitih projekata.
Također smo i diskografska kuća, čiji su izvođači i izdanja bili nominirani u bitnim kategorijama glazbene nagrade Porin, a poseban trud ulažemo i u razvijanje našeg publishing djela agencije.

Imate li svojih izvođača ili promovirate izvođače drugih agencija i diskografskih kuća?
Mi imamo sve i radimo sa svima koji trebaju naše usluge. Nikome nismo konkurencija, dapače, slobodno nas se može smatrati kao nečija produžena ruka, a svrha nam je da maksimalno pomognemo izvođačima u promociji njihovog novog singla, koncerta, turneje ili nekog zasebnog projekta. Radimo s jako puno izvođača, iskreno ne znam im broj, ali ponekad imam osjećaj da su skoro svi izvođači na neki način prošli kroz agenciju. Naravno, nekima smo i manageri, nekima radimo samo promociju i marketing u dogovoru s njihovim managerima. U agenciji imamo različiti profil izvođača i glazbenika tako da nas to posebno veseli.

Prije nego si se upustila u poduzetničke vode radila si u diskografskoj branši. Misliš li danas da si napravila dobar potez?
Svakako. Do sada nisam pogriješila u svojim odlukama jer sam svaku donijela u pravo vrijeme, u vrijeme kada sam sama bila spremna za takve poteze. Skupljala sam iskustvo i stvarala odnose s ljudima na koje sam danas ponosna.
Volim biti odgovorna za svoje poteze i odluke, volim kada se pravdam samo sebi i ako s nečim nisam zadovoljna, sebi sam najgori kritičar. Najbitnije je da kvalitetno raspolažem svojim vremenom, pa čak i kad se čini da mi radni dan nema kraja. Sve me to veseli, odgovara mi ta dinamika i svaki izazov mi ispočetka pričinjava veliko zadovoljstvo.

2

Što je uopće bilo presudno da otvoriš agenciju?
U prethodnom sam pitanju već dala dio odgovora. Jednostavno oduvijek sam nekako znala da će doći do toga. Marljiva sam, radišna, ambiciozna, uporna i volim svoj posao.
Mislila sam da je bolje da tu ljubav i energiju usmjerim na projekte koje mene vesele i raduju, a ne na neke stvari koje bi u nekom trenutku bile postavljene ispred mene samo da ih se 'odradi'. Ne funkcioniram na taj način.
Svakog klijenta doživljavam kao prvog i posljednjeg i za svakog ću napraviti maksimalno jer mislim da je to jedini i ispravan način. A i šalu na stranu, ali onaj osjećaj da si radnim danom ponekad mogu napraviti vikend isto nije zanemariv :)

Što te veseli u ovom poslu?
Sve. Nijedan dan mi nije isti i možda je baš to što me posebno veseli. Svaki dan je novi izazov, novi pristup pojedinim projektima i ostvarivanje novih suradnji.

Koji su budući planovi?
Početkom godine smo uzeli opaki zalet i sada idemo istom brzinom do kraja godine. Ispred nas je nekoliko velikih projekata,  Karlovačko RockOff, u tom smo projektu od njegovog samog nastajanja, zatim tu je hrvatska turneja legendarne predstave Audicija koja 28.10. dolazi u Zagreb, pa 3.11. Rijeka, 4.11. Osijek i onda 11.11. u Splitu. Radimo na posljednjem koncertu hrvatske turneje Parnog valjka po Arenama, koji će se održati 1.12. u Areni Zagreb. Između toga je i nekoliko promocija pjesama, spotova raznih izvođača, dvije velike kampanje koje su u procesu, a plasirat ćemo ih van u prvoj polovici sljedeće godine. A voljela bi napomenuti da sam osobno, ispred agencije ostvarila suradnju i s modnim brendom 2Rare Design, kao njihovo zaštitno lice. Radi se o posebnom, inovativnom i unikatnom nakitu i ostalim modnim dodacima za žene odvažnog karaktera. Brend kao ideja nastala je iz dugogodišnjeg prijateljstva dvoje kulturnjaka - kreativaca iz Zadra, Frane Šunića i Nene Ninčević Mandić. Radi se o predivnom nakitu od bakra i aluminija koji se kombinira s modernim dizajnom te suvremene i tradicionalne tehnike.

Gdje vidiš Hamar Mediu za 5 godina?
Neka ostane tu gdje je i sada i ja ću biti zadovoljna. Radimo divne projekte, ostvarili smo predivne suradnje s raznim klijentima, suradnicima, partnerima. Sve ide kako treba i nemamo nezadovoljne klijente. Što još mogu poželjeti osim da naša kvaliteta bude prepoznata svake godine pa i za pet godina :)

I za kraj bih te zamolio da nam otkriješ neki od interesantih projekata na kojima trenutno radite.
Voljela bi svakako istaknuti servis koji je agencija Hamar Medija osmislila, a realizirala u suradnji s firmom Gorila IT, a to je Playout Music Service.
Servis koji smo napravili isključivo za potrebe djelatnika radio postaja, kako bi njima olakšali posao, tako da u bilo kojem trenutku mogu pristupiti servisu i preuzeti pjesmu koja im nedostaje u njihovoj bazi. Servis je zamišljen kao platforma koja u bilo kojem trenutku može pružiti sve potrebne informacije o izvođacima. Njihovu aktualnu pjesmu, informaciju o istoj te sve sto je potrebno kako bi se pjesma na kvalitetan način mogla promovirati.
To su naravno pjesme koje mi promoviramo. U samo tri mjeseca od pokretanja tog servisa imali smo 90 registriranih korisnika, a danas ih brojimo više od 240 iz cijele regije. Servis je naišao na odobrenje od strane urednika radio postaja, ali i samih izvođača.