Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

708

Nikolina (E.N.I.) i Sandro (En Face) su nakon prošlogodišnjeg uspješnog singla „Bit će sve u redu“ zaključili kako suradnja mora biti okrunjena još barem jednim zajedničkim radom. Plod te ideje je „Sentimentalna“, Nikolinin sedmi singl koji će se naći na njezinom dugo očekivanom pop country solo albumu, prvom bez učešća dugogodišnjih kolegica iz grupe E.N.I.

Ovaj zajednički izlet Nikoline i Sandra najavljuje i svojevrsno iznenađenje, najavu prvog samostalnog albuma Sandra Bastiančića. Sandro na svom kantautorskom albumu radi popriličan odmak od opusa njegove matične grupe En Face, a brojni eminentni suradnici (Henri Radanović, Ivo Popeskić, Joško Serdarević, Lidija Strika, Vava Simcich, Robert Funčić, Zvjezdan Ružić…), koji su već započeli s radom na tom albumu, jamče različit, ali po svemu sudeći izuzetno kvalitetan materijal koji će pronaći svoje mjesto u domaćoj glazbenoj ponudi.

„Sentimentalna“ je pjesma koju glazbom i tekstom potpisuje Sandro Bastiančić, aranžman je djelo Nikše Bratoša koji je ujedno i producent.

Tim povodom zamolili smo Sandra da nam odgovori na nekoliko pitanja.

Kako je nastala pjesma 'Sentimentalna', koja je tematika pjesme?
- „Sentimentalna“ je zapravo pjesma o pjesmi. Dodirna točka dvoje ljudi koji se razumiju i preferiraju slične glazbene boje.
Što vama u današnje vrijeme kada se čini da na glazbenoj sceni svatko može biti pjevač, znači da ste glazbenik, autor i pjevač?
- Može predstavljati samo jedno – motivaciju i želju za dokazivanjem, potrebu da se posao obavi krajnje profesionalno. Naravno, glazbenik-profesionalac i autor mora težiti produktu koji će biti reprezentativan i kvalitetan.

Koji je plan u budućnosti s grupom En Face jer koliko znamo, s ovom pjesmom želite napraviti i svoj samostalni album?
- Ova pjesma je zapravo najava mog samostalnog rada. Nisam siguran hoće li se ona naći na mom kantautorskom albumu, jer je pjesma rađena ipak na originalnu inicijativu Nikoline. Za moj album imam već osam spremnih pjesama, dogovorene suradnike, treba vidjeti može li „Sentimentalna“ i ući u taj koncept. En Face ionako ima jedan lagani tempo objavljivanja i pojavljivanja, ovaj moj iskorak neće ništa bitno poremetiti.

Tko sve čini vaš tim suradnika, tj. tko se sve nalazi 'iza mirkofona'?
- Za ovu suradnju šef parade bio je Nikša Bratoš i nema potrebe više isticati zadovoljstvo i oduševljenje njime. Inače, moji najdraži suradnici u studiju su Robert Funčić i Srđan Sekulović Skansi. Za moj kantautorski album ekipa je potpuno nova, žudim za jednom promjenom koju će jamčiti upravo tim glazbenika. Ivo Popeskić, Zvjezdan Ružić, Joško Serdarević, Henri Radanović, Vava Simcich, Lidija Strika, Sandra Mladenić Gašparac... sve sami čarobnjaci.