Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Bernarda 1

Mlada i iznimno talentirana glazbenica Bernarda Bruno i ove godine  svojim moćnim vokalnim sposobnostima osvojila je publiku i žiri na festivalu u Šibeniku, a nedavno je predstavila i novi singl "Ti i ja". Tim povodom zamolili smo ju da nam odgovori na nekoliko pitanja.

S novim singlom „Ti i ja“ si po treći put na šibenskom festivalu (Večeri dalmatinske šansone Šibenik), ali i po treći put surađuješ s timom (Rapotec Duško Ute - Robert Pilepić). Kako je došlo do zajedničke suradnje i je li ovo već neka vrsta tradicije?
Ute i ja smo se upoznali 2010, ali ona prava suradnja započela je 2014. godine kada sam odlučila pokušati na hrvatskoj sceni. Ubrzo se uspostavilo da se dobro slažemo i da možemo zajedno dobro raditi pa sada radimo i za hrvatsko tržište, i pokušavamo se probiti van, što mi je krajnji cilj, a na engleskom puno bolje komuniciram nego na hrvatskom. Za pjesmu "Ti i ja" npr. ja sam napisala tekst na engleskom, Robert je napravio lijepi prepjev na hrvatskom, a glazbu mi je poslao Ute i pjesma mi je odmah legla. Isti dan  sam napisala tekst i ubrzo smo završili u studiju gdje smo to lijepo za sat dva nasnimali. Evo kako radimo!!

bernardaJedan od tvojih zanimljivijih projekata definitivno je onaj na kojemu si u suradnji s Rapotec Duškom napisala pjesmu „Wings for life“ i održala nastup u Zadru prije svjetske utrke „Run for life“ u svibnju ove godine. Kakav je osjećaj bio pjevati prije ovako jednog velikog događaja?
Osjećaj je bio divan, nezaboravan! Još sam trebala trčati, ali imala sam ozljedu na nozi pa nisam mogla, eh da sam i potrčala još bi bilo bolje, ali bit će prilike. Sretna sam da i ovakvi eventi postoje koji rade za dobrobit potrebitih, i drago mi je da sam s pjesmom mogla biti dio toga.   

U kojem bi se žanru još htjela okušati?
Već sam dosta toga "okusila" budući da sam imala nastupe na raznim manifestacijama po Švicarskoj i  Njemačkoj, no sve u svemu u Gospel-u, funk-u i soul-u se nekako osjećam najbolje. Ali kao što sam i već prije napomenula, dobra pjesma može nastati iz bilo kojeg žanra. Kada pišem i skladam, onda ne ostajem uvijek baš u istom žanru. Mislim da se danas može puno toga "kombinirati", važna je dobra ideja.

Kakvi su ti planovi za budućnost? Možemo li očekivati i album uskoro?
Nadam se da će biti albuma i daljnjeg uspjeha u mojoj glazbenoj karijeri koja je, da budemo iskreni, vrlo teška i trnovit je to put. I dalje ću nastaviti pisati, skladati i pjevati, studirati - i vjerovati u svjetlu budućnost ma gdje god završila.