Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

six pack

Punk majstori Six Pack subotnjim nastupom na 10. izdanju Ferragosto Jama uveličat će okruglo rođendansko izdanje sve jačeg i značajnijeg festivala. Kako bi posjetitelje zagrijali i pripremili za nastup porazgovarali smo s dečkima iz benda, a o čemu su sve pričali s nama provjerite u nastavku.

Six Pack uskoro na Ferragostu. Koju vrstu kaosa vi sami očekujete na ovom nastupu?
Nije prvi put da nastupamo ni na Feragostu, ni u Orahovici, ni u Slavoniji uopšte. Kad god smo do sada gostovali u vašem kraju, imali smo jako uspešne koncerte, pa i ove godine očekujemo uzavrelu atmosferu, puno horskog pevanja i razmene energije sa publikom. Bend se polako okuplja posle godišnjih odmora i proprema za Ferragosto, te ćemo dati svoj maksimum da naš nastup bude jedan od najzapaženijih u moru ovogodišnjeg fenomenalnog line up-a festivala.

Koji vam je festivalski nastup ostao u najboljem, a koji u najgorem sjećanju?
Ako bih odgovorio konkretno, onda bih morao da po imenu uzimam u usta odredjene festivale i njihove organizatore, a to nikako ne želim da radim jer mislim da nije lepo.
U svakom slučaju, mnogo više uživamo u festivalima koji su manji i imaju dušu u odnosu na mainstream cirkuse poput EXITa.

Nakon više od dvadeset godina karijere, kako se promijenio vaš pogled na događaje kao što je Ferragosto JAM i je li se uopće promijenio? Jesu li mladi bendovi sada u povoljnijem položaju nego što su bili kada ste počinjali?
Ne, nije se promenio osim što je napredovao. Bar suština nije. Naprotiv. Od prvog dana smo držali fige organizatorima Ferragosta i drago mi je da smo učestvovali u njegovom radjanju, kao što ćemo sada učestvovati u njegovom punom sjaju i napretku. Što se mladih bendova tiče, uvek je i uvek će im biti teško u početku. Kada smo mi počinjali, iako su to bile grozne devedesete, paradoksalno je postojao medijski prostor za bendove u povoju, pri čemu mislim na radio i TV, ali se vodilo računa o tome šta zaslužuje, a šta ne zaslužuje da ide u etar. Sa druge strane sada imamo prozor u svet koji se zove internet i svako može sebe da promoviše sam. Jasno je da se u normalnoj rock industriji promocijom bend bavi izdavač, promoter ili menadžer, ali pošto stvari sa medijima već jesu takve kakve su, mladim bendovima sada niko ne brani da se potrude, naprave dobru pesmu, uvežbaju svirku i sami sebe promovišu na kojoj god od internet grana im se prohte.

six pack 1

Fabrička se greška još dan danas glasno pjeva na većini tinejdžerskih tuluma. Onih alternativnih, naravno. Kako je nastala ta pjesma? Kako na nju gledate danas?
Drago mi je da je tako, jer dug je put od moje tada tinejdžerske sobe, gde je u tišini i samoći pesma nastala, do party-a širom ex-YU. To je pesma koja je pisana iz srca i nepretenciozno, kao i sve ostale, ali eto vidiš, postala je nešto bezvremensko što se prenosi kroz generacije.

Album "Epicentar" izašao je 2011. Je li uskoro u pripremi nešto novo?
Da. Napisao sam skoro ceo nov album i počeli smo da ga razradjujemo. I dalje se dvoumimo šta dalje da radimo, odnosno na koji način ćemo pesme predstaviti publici, jer vidiš da albumi više nikog ne zanimaju. Moguće da će to biti kontinuirano objavljivanje singlova koje bi na posletku sastavili i objavili kao album. U svakom slučaju trenutno smo pred snimanjem jedne nove pesme i pred snimanjem spota za nju, dakle za nekih mesec dana bi trebalo da se pojavi all around i u audio i u video obliku.

Imate li kakve rituale prije izlaska na binu?
Ma daj. Sedimo i družimo se, popijemo par pića, gledamo da se što više smejemo i to je cela mantra ☺

Što možemo, osim nastupa na Ferragosto JAM-u očekivati u skoroj budućnosti od Six Packa?
Puno kvalitetnih nastupa i kao što rekoh – nove pesme.