Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2017
Format Albumi
Vrsta Downtempo / Reggae / Dub
Dodano Petak, 17 Ožujak 2017
Žanr Electronic
Length 1:00:15
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2017
Država Europa
Etiketa Eighteenth Street Lounge Music
Catalog Number ESL 222
Edition details objavljeno: 17.2.2017.; produkcija: Gianmaria Conti i Thievery Corporation
Tags Thievery Corporation Eighteenth Street Lounge Music Gianmaria Conti

Review

Iako nikad nisu dosegli zvjezdani status, kroz 20ak godina karijere, Rob Garza i Eric Hilton, poznatiji kao Thievery Corporation, su postali značajno ime na sceni elektornike i dub glazbe. Tijekom snimanja njihovog osmog studijskog albuma, „The Temple Of I & I“, duo se relocirao na Jamajku, što se odrazilo u povećanoj prisutnosti reggaea u njihovom zvuku.

Dvojcu iz Washingtona se na albumu pridružuje cijeli niz gostiju, mnogi od kojih su već radili s njima na prethodnim albumima poput Notcha, Ras Pume ili Loulou Ghelichkhanija. Ipak, glavna zvijezda na novom albumu je definitivno reggae pjevačica Racquel Jones. Mlada Jamajčanka je oduševila Thievery Corporation te su ju pozvali da sudjeluje na dvije pjesme na novom albumu, „Letter To The Editor“ te „Road Block“, koje spadaju među najbolje trenutke na albumu.

Kroz 15 pjesama i sat vremena koliko traje album, bend ni u jednom ne poseže za ozbiljnijim promjenama u zvuku te album vrlo brzo postaje monoton, jedino ga Mr. Lif uspijeva malo „probuditi“ s više hip-hop stvarima poput „FIght To Survive“ ili „Ghetto Matrix“. Dvije instrumentalne pjesme, „Let The Chalice Blaze“ te naslovna pjesma albuma su u potpunosti zaboravljive te služe samo kako bi produljile trajanje ionako predugačkog albuma.

Pred kraj „Babylon Falling“ te prijespomenute „Fight To Survive“ i „Road Block“ malo popravljaju dojam, ali ni one ne pomažu da „Temple Of I & I“ bude išta više od albuma koji će biti ugodan za poslušati na plaži ili terasi kafića, ali koji će biti zaboravljen istog trena kad završi. Atmosfera koju je Thievery Corporation htio postići njime je savršeno pogođena, ali sama kvaliteta glazbe, izuzev povremenih manjih bljeskova, nije ni približno na istoj razini.

Janko Sladović

Hits 311
Saudade « Saudade Thievery Corporation Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42