A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2012
Format Kompilacije
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock
Dodano Petak, 21 Listopad 2016
Žanr Rock
Length 58:07
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2012
Država Europa
Etiketa B-Unique Records / Liberator Music
Catalog Number LIB137CD
Edition details objavljeno: 4. 6. 2012.; produkcija: Stephen Harris, Nick Hodgson, Eliot James, Ethan Johns, Mark Ronson, Stephen Street, Tony Visconti i Richard Wilkinson; snimano: 2004. - 2012.
Tags Kaiser Chiefs B-Unique Records Liberator Music Richard Wilkinson Tony Visconti Stephen Street Mark Ronson Ethan Johns Eliot James Nick Hodgson Stephen Harris

Review

Već je osam godina prošlo od kada su se pojavili Kaiser Chiefs svojim debi albumom "Employment", a kako je iste godine bio pravi boom sličnih bendova, dečki su se morali potruditi i dokazati svijetu kako nisu "samo jedan od onih britanskih bendova koji znaju tu i tamo nešto otpjevati i odsvirati". Srećom, isto su i dokazali, a sada imamo tu čast slušati i njihov "best of" album. Uz Franz Ferdinand, The Editors, Kasabian te Arctic Monkeys i The Killers s druge strane bare postali su jedan od najboljih bendova svog vremena. A sve svoje najsvjetlije trenutke pretočili su u "Souvenir".

Njihovi hitovi na kompilacijsom albumu srećom nisu kronoliški poredani pa ima i nekakvog reda u njihovom najnovijem - starom izdanju. Album otvara moćna "Oh My God", a nastavlja se još moćnijom "Ruby". Sva sreća pa je i sam bend svjestan činjenice kako je ta pjesma što se popularne glazbe tiče njihov (skoro pa) najveći uspjeh. U istom tonu nastavljaju "starijom" pjesmom "I Predict A Riot", koja je svakako jedna od njihovih najboljih pjesama na koncertima, a svakako nije loša ni "Never Miss A Beat".

Cijeli album Kaiser Chiefs su izmiješali starim i novim hitovima, a sve skupa kada se sluša super "sjedne". "Everything Is Average Nowadays" drugačija je u ritmu i naglasku od pjesama s početka albuma, ali ne narušava cijeli niz. Svoj prvi veliki hit svrstali su tek na sredinu albuma pa dok se dočeka "Everyday I Love You Less And Less" skoro se na tu pjesmu i zaboravi. Što i nije loše uopće, jer svi znamo da su Kaiser Chiefs u više pogleda napredovali od svog prvog hita. Svoje pučanstvo bend nije zakinuo ni za laganini hitove pa su uvrstili u album i "Love's Not a Competition (But I'm Winning)". Izvrsna "Good Days Bad Days" te "On The Run" također su razlog više da se bendu prida više važnosti.

Cijelu kompilaciju svojih hitova završili su pjesmom "Kinda Girl You Are", a jedine primisli koje bend daje nakon preslušavanja ovakvog albuma je Googlanje njihovih najbližih koncerata te činjenica da su zaista dobri u svom điru. Točne razloge izdavanja "best of" albuma nećemo previše tražiti, ali podsjetili su nas da jako dobro rade to što rade.

Đurđica Sarjanović

Hits 2189

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima