A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svibanj 2010
Format Albumi
Vrsta Rock / Indie / Alternative rock
Dodano Nedjelja, 03 Travanj 2011
Žanr Indie
Length 39:51
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država USA
Etiketa Vargant Records
Tags

Review

Water & Solutions iz 1998. bio je prvi njihov album koji je kritika zapazila kao vrijedno ostvarenje. Nedugo nakon toga članovi benda su se razišli i tek unazad dvije godine objavili datume svoje povratničke turneje. At Night We Live njihovo je prvo izdanje nakon više od deset godina izdavačke pauze, a ono što na njemu prvo privlači pažnju je trendovski zvuk svojstven više manje svim alternativnim rockerima danas koji jednom nogom gaze u mainstream. Ne znam još da li je ta koincidencija za pohvalu ili ne jer s jedne strane treba cijeniti korak s vremenom, ali s druge...zar je nakon svih popucanih žica u zadnjih dvadeset godina prosjek trenda najdalje do čega se može doći?
 
Oni koji se sjećaju Water & Solutions reći će da je to njihov prirodan glazbeni razvoj, vjerojatno i je, ali ja sam zakinuta za to iskustvo pa At night We Live ne mogu promatrati nikako drugačije nego u odnosu na aktualna alter post strujanja. Istina je da je scena prodornih vokala više nego zasićena i da godina na izmaku nije ponudila mnogo svježine što automatski utječe na moje prosudbe.
 
Moram reći da me slušanje At Night We Live učinilo samo još umornijom. Da se razumijemo, album nije loš, zvuk je uvjerljiv i čvrst, vokal pun samopouzdanja i sve je stvarno izvedeno od početka do kraja. Nema spoticanja u patetiku ni lutanja u isprazne melodije. Svaki takt na albumu vodi računa o svojoj funkciji u pjesmi i svaka je pjesma u neočekivanoj ravnoteži s onom prije i onom poslije. At Night We Live je u cijelosti toliko zrelo da bi se dao prikazati na grafu i ta mu je proračunatost ujedno i najveća mana.
 
Možda me od prve pridobila samo pjesma Burns. To je jedini potpuno nepredvidljivi trenutak na albumu koji bend skroz transformira u čistu energiju što su je slobodno mogli isposlovati i u nešto dužem trajanju. Ostali brojevi žive od trenutka do trenutka. 
 
Još bih eventualno kao kontrast spomenutoj pjesmi navela blago psihodeličnu The Ghost That Kept on Haunting čiji izgubljeni ugođaj na kraju ipak stvara laganu prednost u odnosu na glasniju polovicu albuma. Da nema toliko jeke vjerojatno bi mi album bolje sjeo, ali ovako... ispada da je voljeti At Night We Live čisto individualna stvar. Kvaliteta i iskustvo su tu, dalo bi se čak naći radiofoničnih melodija za širu publiku, ali to još uvijek nije dovoljno, barem što se tiče mogućih novih poklonika.
 
Marina Vukman
Hits 2506

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture