A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2011
Format Video
Vrsta / Soul / Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock
Dodano Petak, 03 Listopad 2014
Žanr Pop
Length 1:30:00
Broj diskova 2
Edition date Studeni 2011
Država UK & Europa
Etiketa XL Recordings
Catalog Number XLDVD559
Edition details objavljeno: 25.11.2011.; snimano: 22.11.2011. Royal Albert Hall
Tags Columbia Live XL Recordings Royal Albert Hall

Review

Ovim ocjenama ispadam kao "sucker" na glazbu Adele (i nju samu), no realno ako sam odmah nakon pojavljivanja njenog sada antologijskog albuma "21" u recenziji indirektno rekla da će to biti jedan od najvažnijih albuma godine (a bez da je "Rolling in the deep" uopće krenuo na svoj pobjedonosni put) - i da sam Amy Winehouse tada "prijateljski preporučila" da se primi posla jer će ju ova pojesti za doručak za koju godinu - svakako nisam mislila da će Amy nekoliko mjeseci kasnije preminuti i na taj način od sebe napraviti veću legendu nego što je možda zaslužila, ali na taj način i omogućiti Adele da zasjedne na tron kao neprikosnovena kraljica soula.

Često DVD live izdanja koja prate superuspješne albume ili turneje ne moraju nužno biti jednako dobri. U Adelinom slučaju DVD savršeno prati liniju "21" albuma, a nadopunjava se i prethodni "19", a samu Adele predstavlja kao poprilično neočekivano zabavnu zafrkanticu koja tu istu zafrkanciju uspijeva savršeno prirodno uklopiti u istinske emocije svojih pjesma, točnije njenih interpretacija, koje hoćeš-nećeš izazivaju neku težinu u prsima ili cakljenje u očima ili neki treći oblik prethodno opisanih emocija.

Nisam niti cmizdro niti baš neki preveliki emotivac, ali sam DVD pregledala tri puta svaki puta u drugačijem okruženju i svaki put s istim rezultatom: njene su me pričice između pjesma jednako dobro zabavljale, kao što sam na barem pet njenih pjesma reagirala jednako: ili me "stisnulo" ili su mi se zackalile suze. O damn!

Voljela bih da i moji muški kolege pogledaju ovaj DVD i iskreno priznaju u kojoj su mjeri doživjeli slične emocije - no jedno je sigurno - ako je išta bit soula onda je to upravo ovo.

Možda sveukupno DVD nije čista petica (iako je sjajno snimljen, a sama dvorana je veličanstvena), no da ti snimka tri puta izaziva iste emocije - kapa dolje.

A uz samu Adelinu glazbu DVD otkriva onu stranu pjevačice koju do sada nismo poznali: pričljivu, komunikativnu, zabavnu... u svakom slučaju zanimljivu osobu.

Izgubili smo Amy (kojoj je usput rečeno, Adele posvetila "Make You Feel My Love", navodno jednu od Amyning najdražih pjesama, a cijela veličanstvena Royal Albert Hall dvorana jer izgledala kao nebo prepuno zvijezda) - ali smo zato dobili Adele, koja možda nije ćaknuta, divlja, nepredvidiva i interesantna kao Amy - ali je jednako, ako ne i više - iskonska soul diva.

Anastazija Vržina

Hits 4352

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici