A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Time Of My Life


Bookmark

Data

Released Srpanj 2011
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Alternative metal / Post-grunge / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Utorak, 08 Studeni 2011
Žanr Rock
Length 41:32
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2011
Država Europe
Etiketa Spinefarm Records
Catalog Number 602527668109
Edition details Datum objave: 19.7.2011. Snimano: srpanj - listopad 2010.: Los Angeles, California Tokyo, Japan. Produkcija: Howard Benson
Tags

Review

3 Doors Down su bili pojam "kvalitetnog" benda, kojeg se uvijek da poslušati u bilo kakvim uvjetima i situacijama. Daleko već od preslavnog i "ispucanog" Kryptonitea, bend je objavio, eto, već i svoj peti studijski album. Sva sreća pa u svojih 15 godina postojanja nisu izbacili previše trasheva, ali ipak su došli do granice kada su već pomalo osjetljivi, pa čak i "preosjetljivi" što se tiče njihove publike.

Time Of My Life super je album objektivno gledajući. Za američku publiku je svakako "dušu dao" zbog stila pjesama koje upotpunjuju svakave teen serije i sve njihove epizode. Ipak, mene osobno je bend malo razočarao, što se dotičnog albuma tiče. Prva pjesma, Time of My Life djeluje kao fantastičan intro za kvalitetan uradak, a zanimljiv je i tekst. Listu od 12 pjesama nastavili su hitom When You're Young, koji je izdan početkom ove godine, a koji nikako nije očekivani najavni singl za bend poput njih. Kako su već raniju pjesmu Here Without You okrenuli 100 puta u 17 različitih pjesama, još jedna ista među svim tim im baš i ne treba. Osim druge pjesme, slične su i sve ostale, izuzev možda Round and Round i Everytime You Go (koje su također na isti kalup, ali ne previše).

Jedina među srcedrapajućim baladama možda se ističe Back To Me koja je definitivno u rangu "awww pjesama", slušljivih uvijek. Definitivni hit albuma je Believer, pjesma koja je tako reći i spasila definiciju albuma, a posljednja je na listi pjesama. Prema raznim najavama Time Of My Life trebao je biti "povratak" benda kakav je bio u vrijeme svojih najjačih hitova, a ostali su u istom, možda čak i nižem rangu od onoga što su bili. Na svima je naravno da sami prosude što je i kako je, ali uzimajući u obzir cijeli osvrt na album, mislim ipak da su dečki mogli i bolje.

Svejedno, album je izdan u srpnju ove godine, kada i nije bilo "pogodnog" terena za izdavanje ovakvog albuma koji bi bio bliže europskoj publici. Album je definitvno za duge zimske noći, kada se ne partija na otvorenom. Osim toga, možda su i 3 Doors Down imali jednaki predosjećaj pa su samo SAD htjeli zadiviti svojim novim pjesmama.

Ali na stranu i sada sve to, činjenica je to da je bend izdao svoj prvi album nakon 2008. godine. Ući u studio ponovno nakon par godina nikome nije lako, pa vjerojatno tako ni njima. U samo prvom tjednu objave prodali su ga u više od 50.000 tisuća primjeraka, i svrstao se u vrh Billboardove top ljestvice, što upućuje na to da svakako nije bezveze sniman toliko godina. Treba tu i inspiracije i vremena i truda da se ikakav album izda, a kamo li još kad imaš bend koji slovi kao jedan od "najjačih u svojoj kategoriji". Sa strane sada i prethodno "pljuvanje" po novom njihovom uratku, dečki se nisu makli od starta, ali su barem ostali dosljedni sebi, što i je izazov u posljednje vrijeme. A vrijeme You Tubea ih definitivno nije potpuno pregazilo, jer su stvarno i zaradili nešto na tome. Poslušajte i prosudite, album nije loš.

Đurđica Sarjanović

Hits 2098
3 Doors Down Albumi Kronologija Us and the Night » Us and the Night

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici