Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Lotus


Bookmark

Data

Released Studeni 2012
Format Albumi
Vrsta / Pop
Dodano Petak, 28 Studeni 2014
Žanr Pop
Length 47:30
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2012
Država Europe
Etiketa RCA
Catalog Number 88765 40421 2
Edition details Produkcija: Alex da Kid, Chris Braide, Busbee, Mike Del Rio, Jayson DeZuzio, Dem Jointz, Jason Gilbert, Jamie Hartman, Aeon
Tags Christina Aguilera RCA

Review

Christina Aguilera se nije uspjela vratiti. Nezgodna osobnost i nedostatak hit singlova uništili su načelno dobar album "Bionic", a samoj pjevačici nije pomoglo pretjerano alkoholiziranje, nakupljanje suvišnih kilograma, debakl prvog filma, ali ni sudjelovanje u talent showu, ekvivalentu prijevremenom umirovljenju. Christina Aguilera nije Britney Spears – oko svog javnog imidža i onog što stvara se ipak mora i potruditi, a obzirom na sustavnu zapuštenost posljednjih godina, potrebno je mnogo više od Lotusa da bi se stvari vratile na svoje mjesto.

"Lotus" u nekim svojim segmentima predstavlja nov zvuk za promjenama uvijek sklonu Aguileru, ali sveukupno to je igranje na najsigurnije, već viđene karte, a sve s pretpostavkom da ovo jednostavno mora upaliti i Christini osigurati nastavak karijere. To se neće dogoditi jer Lotus jednostavno nije dovoljno dobar povratnički materijal.

Prvi singl "Your Body" je iznimka koja potvrđuje pravilo. Iako odličan, singl sjajnog, pamtljivog refrena je doživio debakl na inozemnim top listama upravo zbog Aguilerine upropaštene medijske ličnosti čijeg statusa ona sama očito nije svjesna. Umjesto da ga je promovirala gdje je stigla, i dalje iznimno samopouzdana Aguilera je "Your Body" prepustila isključivo videospotu i pjesma je očekivano prošla ispod radara svih radijskih stanica. To i ne bi bio toliki problem da Aguilera ima novih hit singlova kojima bi mogla ispraviti grešku. Na "Lotusu" takvih singlova jednostavno nema.

Za nedostatak onog manje hitoidnog, no kvalitetnijeg materijala kakvim su prethodni albumi obilovali, pobrinuo se ego Christine Aguilere. Gotovo cijeli "Lotus" posvećen je obračunavanju s neprijateljima, podizanju iz pepela, ponovnom rođenju i najvećoj snazi dosad. Bilo bi odlično da je stvarno tako i da takve zaključke izvlače publika i kritika iz možda ne toliko direktnog materijala, no ovako sve skupa izgleda namješteno i neuvjerljivo. Aguilera prema kraju albuma zvuči toliko frustrirano i ogorčeno dok poziva neprijatelje da joj se vrte na srednjem prstu da ju objektivni promatrač poželi poslati na neko savjetovanje koje je trebala obaviti prije nego što se uhvatila snimanja albuma.

Ovako, mimo frustracije nije ponudila mnogo: tek nekoliko motivacijskih poluhitova na tragu "Beautiful" i "Fighter" koji će razveseliti fanove i nekoliko dueta s ostalim članovima The Voicea ne bi li izvukla maksimum od svog angažmana u tom showu. Obzirom da je nimalo damski način rješavanja vlastitih problema pojeo album, "Lotus" neće popraviti Aguilerin drastično narušen glazbeni status. Dapače, dodatno će ga učvrstiti.

Ivan Glazer

Hits 1612
Bionic « Bionic Christina Aguilera Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici