Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1977. The Jam su s debitantskim singlom ‘In the City’ započeli niz od 18 uzastopnih top 40 singlova na britanskoj ljestvici, što je do danas rekord. Zadnji u tom nizu bio je njihov posljednji singl, ‘Beat Surrender’ , ujedno i bendov četvrti broj jedan na toj ljestvici.

1966. ‘Monday Monday’ grupe The Mamas and the Papas zasjeo je na čelno mjesto američke ljestvice singlova. Singl je u Britaniji dosegao treće mjesto, a priskrbio je grupi i Grammy za najbolju pop izvedbu dua ili grupe s vokalom.

1967. psihodelični bend Pearls Before Swine počeo je snimati svoj prvi album, ‘One Nation Underground’. Iza benda je stajao idejni začetnik Tom Rapp, koji se nakon nekoliko albuma s grupom prestao baviti glazbom i postao odvjetnikom. PBS je utjecao na mnoge kasnije psihodelične i eksperimentalne sastave, među kojima i This Mortal Coil.

1971. grupa Arnold Corns, koju je osnovao David Bowie, je objavila singl "Moonage Daydream". Ovo je bio jedan od Bowiejevih sporednih projekata i nešto poput pokretanja Ziggyja Stardusta. Pjesma se kasnije pojavila na albumu "Ziggy Stardust" u novoj verziji.

1977. The Eagles su bili na vrhu američke ljestvice singlova s ‘Hotel California’. Njihov najveći hit im je osigurao Grammy za snimku godine, a gitarski solo je u magazinu Guitarist proglašen najboljim svih vremena.

1983. Spandau Ballet su dospjeli na 1. mjesto britanske ljestvice singlova sa "True", njihovim jedinim brojem 1. Pjesma je provela četiri tjedna na vrhu britanske ljestvice, a bila je i hit u 20 drugih zemalja.

1983. nova grupa Paula Wellera, The Style Council, održala je svoj prvi nastup na anti-nuklearnom dobrotvornom koncertu u Londonu. Na okupu su ostali šest godina, izdavši pet studijskih albuma, od kojih je jedan dospio do vrha britanske ljestvice, a dva do drugog mjesta.

1984. sa službenim emitiranjem krenuo je "Omladinski radio", kasnije poznat kao "Radio 101", zbog freknvencije na kojoj je emitirao. Nastao je na inicijativu Silvestra Vrbanca - Silvija kao piratski radio 4. veljače iste godine.

1988. Terence Trent D'arby je dospio na 1. mjesto američke ljestvice singlova sa "Wishing Well". Pjesma je u Velikoj Britaniji dosegla broj 4.

1991. Wilson Pickett priveden je zbog ulaska automobilom u dvorište gradonačelnika Englewooda u New Jerseyju. Pritom je glazbenik izvikivao i prijetnje smrću, a vozio je u pijanom stanju. To je bio jedan od mnogih sukoba sa zakonom Wilsona Picketta, a zanimljivo je da je iste godine uvršten u Rock and Roll Hall of Fame.

2000. Britney Spears je dospjela na 1. mjesto britanske ljestvice singlova s "Oops!... I Did It Again". Pjesmu su napisali i producirali hit-makeri Max Martin i Rami Yacoub, koji su prethodno surađivali sa Britney na pjesmi "... Baby One More Time".

2006. Snow Patrol su s ‘Eyes Open’ zasjeli na vrh britanske ljestvice albuma. Njihov drugi album taj je uspjeh postigao samo šest dana nakon izdavanja. Album je 15. najprodavaniji u 2000-ima u Britaniji.

2011. John Joseph Maus, poznatiji kao John Walker, je preminuo od raka jetre u svom domu u Los Angelesu. Osnovao je The Walker Brothers (izvorno The Walker Brothers Trio) 1964. godine, gdje je bio glavni vokal i gitarist. The Walker Brothers su 1966. imali singl na britanskom broju 1 i američkom broju 13, "The Sun Ain't Gonna Shine Anymore".

Rođeni

1946. Gerard ‘Jerry’ Nolan, američki glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar New York Dolls i Johnny Thunders and the Heartbreakers. Preminuo je 1992. godine.

1946. Bill Kreutzmann, bubnjar američkog rock sastava Grateful Dead. Cijelu tridesetogodišnju karijeru je svirao s Grateful Dead, obično uz kolegu Mickeyja Harta. Grupa je objavila više od 140 albuma, od kojih je većina live albuma.

1946. američka pjevačica i glumica Thelma Houston koja je 1977. imala singl na američkom broju 1 i britanskom broju 13, "Don't Leave Me This Way" za koji je osvojila Grammy za najbolju žensku R&B vokalnu izvedbu.

1950. Prairie Prince, bubnjar američkog benda The Tubes koji su poznati po hitovima "White Punks On Dope" iz 1977. i "She's A Beauty" iz 1983.

1961. Phil Campbell, lead gitarist grupe Motorhead koji su 1980. imali singl britanskom broju 15, "Ace Of Spades".

1969. Eagle-Eye Lanoo Cherry, švedski glazbenik, poznat po svom hitu ‘Save Tonight’ iz 1997. godine. Sin je glazbenika Dona Cherryja i brat Neneh Cherry.

1986. Matthew ‘Matt’ Helders, britanski glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar sastava Arctic Monkeys.