MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Core


Bookmark

Data

Released Rujan 1992
Format Albumi
Vrsta Grunge / Hard rock / Alternative/Indie Rock / Contemporary Pop/Rock
Dodano Četvrtak, 28 Prosinac 2017
Žanr Rock
Length 2:01:26
Broj diskova 2
Edition date Rujan 2017
Država Europa
Etiketa Atlantic
Catalog Number 081227935177
Edition details objavljeno: 29.9.1992. (izvorno), 29.9.2017. (reizdanje); producent: Brendan O'Brien; snimano: 1991.-1992. - Rumbo Recorders, Canoga Park, California
Tags Atlantic Brendan O'Brien Atlantic Records Stone Temple Pilots

Review

Vrijedi li malo više od tri sata glazbe gotovo 600 kuna? Ovisi koga pitate, i o kakvoj se glazbi radi.

Super Deluxe verzija debitantskog albuma Stone Temple Pilotsa sadrži 4 CD-a (jedan 'obični', jedan demo/alternate take, jedan live i jedan unplugged), originalni album u vinilu i DVD koji sadrži 5.1. surround verziju albuma i 4 video spota za glavne singlove albuma. Sve to upakirano je u visoko kvalitetne tvrde korice, unutar kojih se nalaze nikad dosad viđene fotografije benda. Zvuči puno, i zvuči skupo, jel tako? Ipak, ono što na koncu plaćate zapravo je 13 istih pjesama u različitim varijacijama, par kul fotki, i 4 spota koja možete naći na Youtubeu kad god želite.

No, to ne znači da ovo nije dobra prilika za kolekcionare i mega-obožavatelje STP-a. Ova kompilacija sadrži više nego nekoliko 'slatkiša' u kojima mogu uživati. Slušati „Sex Type Thing“ u swing verziji dragulj je koji sam po sebi vrijedi posjedovati, „Only Dying“ je odlična pjesma za koju je šteta što nije ušla u originalni izbor za album, a dva CD-a s live snimkama (električno i akustično) od prije skoro 25 godina imaju veliku sentimentalnu vrijednost i odličan je gušt slušati ih. Unplugged CD pogotovo zvuči kristalno čisto, super kvalitete a i svirka sama po sebi je izvedena odlično i definitivno je najbolji dio cijelog ovog seta. Poseban shout-out ide pjesmi „Andy Warhal“, odličnoj obradi pjesmi Davida Bowieja. Slušatelji, ako ne žele sve odjednom, mogu podijeliti muziku ovisno o raspoloženju – tako da imaju različite verzije svog omiljenog albuma, od normalne do akustične, električne i demo verzije.

Problem koji obožavatelji mogu imati s ovim albumom je moguće nedovoljno „bang for the buck“ vrijednosti, jer velika većina ovih demo snimki već se može pronaći na nekoliko mjesta online, pogotovo na Youtubeu,  i to u jednako dobroj kvaliteti – na Youtubeu već postoji nekoliko videa sa istim demo CD-om iz ovog seta za one koji ga ne mogu ili ne žele kupiti. Vinil ploča daje vrijednost samo ako imate gramofon i volite slušati vinilke a što se tiče unplugged snimki, Unplugged in New York objavljen je 1993, (doduše, to je unofficial izdanje) i, ako su već obožavatelji koji bi platili 600 kuna za ovaj box set, vjerojatno su ga već negdje iskopali i posjeduju ga. Surround snimka albuma na DVD-u odlična je stvar – ako imate surround sustav a ne obični laptop ili kompjuter. Kad se sve uzme u obzir, postavlja se pitanje dobiva li obožavatelj, osim još jednog (doduše, zaista dobrog) kolekcionarskog seta, zaista 600 kuna (80 dolara plus shipping na službenoj stranici grupe) vrijednosti materijala, i koliko je spreman odvojiti tolike novce samo da može reći da je jedan od 15.000 ljudi na svijetu koji ga imaju.

Ne mogu reći da ne znam kako je to biti dovoljno lud za nekim bendom da ne postoji novac koji nećeš potrošiti da dobiješ nešto novo od njih, tako da sam svjesna da neki neće ni trepnuti okom dok unose svoj broj kartice. No, vjerujem da će dobar dio njih ipak promisliti i zaključiti da će novce ipak spremiti u džep i pričekati bolje dane. Za one koji stvarno žele imati nešto novo, osim remaster verzije albuma, za 19.99 na službenom dućanu Stone Temple Pilotsa možete kupiti 2-CD Deluxe set na kojem se nalaze originalni album i dodatne live akustične i elekstrične snimke.

Hana Ivković

Hits 2551
Stone Temple Pilots Albumi Kronologija Perdida » Perdida

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima