MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Best Of


Bookmark

Data

Released Travanj 2017
Format Kompilacije
Vrsta Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Utorak, 30 Siječanj 2018
Žanr Pop-Rock
Length 1:14:00
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2017
Država Hrvatska
Etiketa Menart
Catalog Number 1096722
Edition details objavljeno: 21.4.2017.
Tags Menart Letu štuke

Review

Kako napisati recenziju best of kompilacije? Nemam pojma, nisam to još radio. Možda izguglati recenzije svih albuma s kojih je "filana" pa polijepiti u jedan tekst?

Doista nemam blage veze. Pustio sam si album pa pišem tekst...

Što reći o Štukama? Dino Šaran je vrhunski skladatelj, glazbenik i tekstopisac koji u ovom trenutku djeluje na prostoru "ex Yu" - točka. Bend podložan kadrovskim promjenama, ali u zadnje vrijeme ustaljen. Dobri uživo.

Cijeli opus Štuka je svakom iole pismenijem slušatelju domaće glazbe već nekako prošao kroz uho i većinu ovog materijala prepoznaje.

"The Best of" je presjek s tri albuma, "Letu Štuke" (2005.) "Proteini i ugljikohidrati" (2008.) te "Brojevi računa" (2011.), uz bonus pjesmu "Padaj".

Iskreno, komčilacija nakon tri albuma po meni je, onako, malo komercijalno i bezveze te vjerojatno sa strane izdavačke kuće kupovina vremena do novog albuma, šta god to u današnje vrijeme nekupovine albuma predstavljalo.

No gdje ćete dobiti na jednom CD-u 18 pjesama koji će vas provozati od Vardara pa do Triglava, od osnovne škole pa do penzije i smrti sa svim sretnim i nesretnim trenucima koje jedan život može pružiti i sa svim onim pričama, problemima, ljubavima koje jedan takav život nosi?
A upravo su takve priče Dine Šarana, jednostavne, pristupačne i već nekada doživljene.

Od prve na CD-u, "Pero Papacoder", pa sve do zadnje, "Padaj (Bonus track)", Štuke vas zaokupe da o njihovim tekstovima razmišljate, da uz njihove akorde cupkate i na samom kraju budete zadovoljni što ih poznajete i što ste im dopustili da vas zaraze svojim pričama.

Produkcijski dosta korektno, ukorak s modernim glazbenim kretanjima, no opet nenametljivo ili dosadno.

Meni čim se ukaže prilika ovaj ću album kupiti za vlastitu kolekciju. Jer to je jedan od albuma koje treba imati. Što bi rekli, prava vrijednost za novce koje daš.

Dejan Đukić

Hits 701

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42