MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Access All Areas


Bookmark

Data

Released Travanj 2015
Format Albumi
Vrsta / Alternative rock / Punk / Hardcore / Indie rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Nedjelja, 24 Svibanj 2015
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2015
Država Croatia
Etiketa PDV
Catalog Number PDV009
Edition details objavljeno: 20.4.2015.; produkcija: Mark Mrakovčić i ESC life
Tags PDV Records Mark Mraković ESC Life

Review

Četvorka s ishodištima u bendovima Hemendex, Umor, St!llness i Man Zero okupila se za projekt ESC Life prije nepune dvije godine, a prvi (svakako se nadam, ne i posljednji) studijski album neće povući konkretnijih poveznica s navedenim imenima. Ne treba nužno tvrditi da je ova svojevrsna supergrupa u svojoj zajedničkoj svirci pronašla rutu bijega od zvuka i poetike matičnih bendova, ali na "Access All Areas" na prvu će vam, zab razliku od matičnih bendova, u sjećanje dozvati alternativni rock osamdesetih i prve polovice devedesetih, odnosno, imena na potezu od Hüsker Dü do Dinosaur Jr.

U pola sata kompaktne, predane svirke, Ivica, Elvis, Ante i Sanjin isporučuju nam deset skladbi posve pročišćenih od viškova bilo kakva mirisa, okusa ili opipa. "Access All Areas" uistinu omogućuje neograničen pristup viziji rocka po mjeri svojih potpisnika, pa će vas album, u najboljoj tradiciji američkih indie rock bendova, povesti do najosunčanijih predjela nepreglednih krajolika rocka i popa. Čim se odvrne uvodna "Absentee", ta vožnja, oprašena gitarskim salvama, fino naštimanim distorzijama i neumornom ritam-sekcijom, neće zastati ni na trenutak niti će dozvoliti ionako neželjen predah. U vrhuncima repertoara, poput fluidne "Bad Influence" ili umivenije "Hero of the Decade", kojom su naznačili suverenu sposobnost izlaska i u šire okvire, ESC Life postiže savršen balans opuštenosti (kojom zrači cijeli album) i ozbiljnog angažmana.

Snimljen pod producentskom palicom sve prisutnijeg Marka Mrakovčića u prostoru kluba Močvara, "Access All Areas" kao da je odvaljen "u komadu", bez zadrške, kalkulacije i koncept(u)a(lizacije). I završnica, započeta nešto sporijom, ali predivnom "Hero of the Decade" te zaokružena instrumentalnom, gitarski podebljanijom verzijom klasika Nene Belana "Ostani uz mene", čini se sjajno osmišljenim kočenjem baš u najoptimalnijem trenutku i dinamici. Tako će Belan u verziji ESC Life zazvučati viškom samo pri pogledu na popis pjesama, gdje je jedino ta stavka na hrvatskom; "Ostani uz mene" bit će kao doma među pitkim pop melodijama koje pod širokim gitarskim premazima lakoćom meštara od zanata isporučuje ekipa iz ESC Life, čiji iskaz možda nije revolucionaran, ali zvuči svježe i nabrijano, odišući ljubavlju za dobrom, poštenom svirkom. Već je samo to nešto što su neka prisutnija, etabilirana imena negdje putem izgubila, a neka i zaboravila, pa treba tim više cijeniti i podržavati ovako vitalne novije glazbene snage.

Toni Matošin

Hits 2023
ESC Life Albumi Kronologija Born to Be Mild » Born to Be Mild

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima