×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGvijesti_najave/2009/04/29/dalek.jpg, images/SGvijesti_najave/2009/04/29/dalekm.jpg, Dälek, Left} Ovo „poplavljeno“ odnosi se na biblijski potop koji je zalio Teatar &TD gdje se Žedno uho 10 održavalo treći dan. Vjerojatno je Veliki bijeli geto uličar bio nešto ljut jer nije na vrijeme kupio festivalsku kartu koje su uspješno rasprodane.

Festival koji je u ponedjeljak ugostio vječno lude Butthole Surfers jučer je ugostio četiri benda i nešto litara kvalitetne kišnice nepoznatih glazbenih preferenci.

Prvi su nastupili East Rodeo kao talijansko-hrvatska kombinacija koja je svoj album prodavala kod garderobe za 50 kuna i na pozornici vukla na malo na Mars Voltu, malo i na At The Drive In i malo na čistu buku uz repetitivno deranje „Bella, bella, bella!“. Nazovi me loše progresivnim, nazovi me pop-kujom ali to nije nešto što bih doma pustio winampu da svira. Za poslušati u živo i pogledati dokle ide rekonstrukcija pop forme – sasvim u redu.

Sljedeći je bio crni brat imena Oddatteee što je akronim za nešto čemu je posljednja riječ entity. Kao MC je solidan, repa o fejk reperima kao i svako drugi. Repa i o boli koju je prouzročila bivša mu djevojka i ostalim emo sranjima. Tvrdi i da mu je Obi-Wan Kenobi DJ na turneji ali Obi-Wan ne bi nikad šlampavo puštao ploče kao što je Oddateee u srijedu plus besplatna koreografijama u sunčanim naočalama koja je uzrokovala efekt u narodu znan kao WTF?

Nakon petnaestak minuta vinila i lip-synca, uzeo je mikrofon u ruke dok je Oktopus iz Dälek stisnuo play tipku na Abletonu i Macbooku u pozadni.

Podloge su križanac Cypress Hill i buke, ali niti blizu tolike buke koju su Dälek uspjeli isporučiti u svojih sat i pol vremena kad uhu nije bilo svejedno.

MC dälek i Oktopus na Macbooku plus neki white d00d na električnoj gitari koju svira kao pedal steel sve do kraja koncerta kada ju je svirao kao bilo koji white d00d. Dakle, uspravno.

Prošli su kroz zadnja tri albuma, dakle Absence (`04), Abandoned Language (`07) i Gutter Tactics koji je ovogodišnja berba na Ipecac etiketi koju vodi gospodin Patton osobno.

Kada je na (subversive script) buka prestala i sve pedala su bile off, čulo se koliko u pjesmi ima slojevitosti usprkos jednoličnim i jednostavnim drum patternima koje je izbacivao Oktopusov laptop.

Destructo Swarmboats sam propustio. Sve ovo događalo se u srijedu.

Dan kasnije, četvrtak 30. travnja, na istoj lokaciji samo malo sušoj, nastupili su Health iz Los Angelesa, Zu iz Italije i DeMode kolektiv iz KSET-a.

Ljudi iz Health, osim što su pokupovali pola proizvodne linije gitarskih pedala koje im služe kao agregator zvukova, zovu se: Jake, John, BJ i Jupiter. Jupiter je ime jače od D`Weezel i Moon Unit Zappa zajedno.

Grupa koja propagira zdravlje duše i čiste ušne školjke odsvirala je prvi album (selftitled) i nešto nepoznatog materijala. Remiksiranih pjesama sa prvog albuma nije bilo iako je na distro štandu bila zavidna količina šarenih nu-rejvastih majici koje nisu imale takovu prođu kao Dälek kapuljače dan ranije.

Nakon Health ne dolazi sickness kako bi se dalo pomisliti već ZU, brutalni matematički napad na uho od dva bisa i nekim kujama na nekom pogam-se-na-Žedno-uho sranju. Bolji su od Tool jer daju da se puši na njihovom nastupu. Pametnom dosta.