×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/10/edo ida/1.JPG, images/SGkoncerti_interviewi/2008/10/edo ida/1m.jpg, Ida, Left} Nakon Rijeke i Osijeka došlo je vrijeme za centralni događaj i benganje sa engleskim facama koje su iz nepoznatog razloga popularne u Hrvatskoj. Tuborg Green Fest smjestio se u dvorani Dražen Petrović i donio gorki okus kako će izgledati festivali kada se više neće moći zapaliti voljena cigareta.

Naime, pušenje na parteru bilo je zabranjeno. Ali, nakon početnog šoka, zabrana je bila samo teoretska. A velika većina publike bila je maloljetna.

Kartu se moglo ubosti par minuta prije početka koncerta za samo 50 kuna na crno, a djed koji uvijek ispred doma sportova prodaje butlegirane majice, ovaj put se spremio za Kaiser Chiefs u crvenoj boji.

Najavljeno „strogo pridržavanje satnice" zaista je bilo strogo. Sve na vrijeme pa je tako Lollobrigida počela u pola osam, vrijeme središnjeg dnevnika. Dvorana je bila slabo popunjena, a vani su se dijelila svjetleća ticala i zelene perike. Tuborg zelene perike.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/10/edo ida/2.JPG, images/SGkoncerti_interviewi/2008/10/edo ida/2m.jpg, Edo, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)
Vidjeti Lollobrigidu na ovako velikoj pozornici je poprilično neobično iako su istu dijelili sa malim bijelim Apple MacBookom sa kojeg je Una (Bitcharke na spravi) bacala svoje versove u pjesmi Lollobrigida Inc. Odsviran je materijal sa drugog albuma, a set su zatvorili sa svojim prvim singlom ever – Party.

Par minuta pauze i na binu se penju Soul, Frenkie i Maajka. Još nije pola devet pa DJ pušta Karma Police i Creep, a 12% publike se hvata za glavu. Frenkie se tijekom nastupa voli hvatati malo niže dok isporučuje visoko okretni tekst ili dupla starijeg kolegu.

Nastup sa DJ-em ima svog šarma u klupskim prostorima ali na ovako velikom koncertu bez benda i sa tihom matricom to nije imalo energičnost koju inače njihovi nastupi imaju.

Edo je nosio Death Row majicu. Suge Knight vjerojatno trlja ruke, ako ga neki klinci opet nisu prebili tamo negdje u Los Angelesu.

Počelo je sa Saletovom osvetom sa prvog albuma, pa Daj mi ljubav sa Balkansko a naše pa Frenkijeva samostalna sa njegovog prvog kojoj se ne mogu sjetiti ime i po tom uzorku čitatelj može zaključiti kako je bilo. Malo jače skakanje bilo je tek na Prikaze, a Frenkijev Mr. Policeman (inače hrvatska verzija Fuck Tha Police kao što je i Malo san maka zapravo Insane In The Brain) koji inače izaziva pogo, ovdje izazvao – ništa. Odrepani su i Volim te sa Burkyjem i Woo-om bez Burkyja i Wooa i Sve prolazi za koju Edo misli da je najjača pjesma na albumu.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/10/edo ida/3.JPG, images/SGkoncerti_interviewi/2008/10/edo ida/3m.jpg, Frenkie, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)
Gansi su bili zadnji, a DJ je opet pokazao ultimativni senzibilitet sa publikom i odma Ganse poklopio sa Sweet Child O`Mine na radost svih kvaziemo šesnaestogodišnjakinja u Circa tenisicama. DJ je pokazao skill zvan ironija. Svaka čast.

Edo je završio par minuta prije deset. Tehničari izlaze na binu, a ljudi van iz pakla na šank ili WC. Do Kaiser Chiefsa ostalo je malo, a o tome izvještava kolega Dejan Lončar, priznati indie ekspert.