Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Samir Ceric Kovacevic 8377

Treći dan INmusica na „Main Stageu“ obilježio je i nastup Laure Pergolizzi, poznatije pod jednostavnim umjetničkim imenom „LP“. Ova Amerikanka talijansko-irskog podrijetla bila je ponovno, barem za mene, jedno sasvim novo glazbeno otkriće. U preko sat i pol vremena nastupa priuštila je publici pregršt emocija te sviračkoga i pjevačkoga umijeća.

Ovu kantautoricu i izvođačicu, multiinstrumentalisticu (svira gitaru, ukulele i usnu harmoniku), zavidnih vokalnih mogućnosti, žanrovski je izuzetno teško „ukalupiti“. Bilo je ovdje R&B-a, pop-rocka, pa i žestokih hard-rock izvedbi (primjerice: Stonesa ili AC/DC-a). Energična i vizualno upečatljiva, jer izgleda kao Bob Dylan, Springsteen i Keith Richards zajedno, kompletna je umjetnica, koja je napisala niz pjesama za mnoge poznate zvijezde kao što su Cher, Rihanna, „The Backstreet Boys“, Leona Lewis, Mylène Farmer i Christina Aguilera. Samostalno je dosad izdala pet studijskih albuma: „Heart Shaped Scar“ (2001.), „Suburban Sprawl & Alcohol“ (2004.), „Forever for Now“ (2014.). „Lost On You“ (2016.) i „Heart to Mouth“ (2018.). Ovaj nastup na ovogodišnjem INmusicu, dio je njezine europske turneje kojom se od proljeća giba po Europi (Rusija, Belgija, Francuska, Nizozemska, Njemačka, Bugarska…).

Samir Ceric Kovacevic 8432

Već u prvih nekoliko pjesama pokazala je izuzetne glasovne mogućnosti, vokalnu čistoću i sigurnost u interpretaciji. U pratnji četveročlane postave, nastup je otvorila pjesmom „Dreamcatcher“ te dalje izvodila prema priloženoj set-listi. U pjesmi „Dreamer“ krenula je, primjerice, s visokim vokalnim dionicama koje su se vješto stopile s electro-ritmom, u kojemu je uz ritam mašinu popraćenu klavijaturama prateći bend ostvario sound koji pomalo podsjeća na teremin, jedan od najstarijih elektronskih instrumenata. Maksimalnu ritmičnost pojedinih pjesama pojačao bi klavijaturist koji je u nekim trenutcima svirao i elektronske bubnjeve. Zamjetni su bili odlični prijelazi na bubnjevima. Njezin veliki hit-singl „Tightrope“ imao je lijep uvod na gitari, a tijekom te pjesme LP je prvi puta i sišla među razdraganu publiku. Na „One Night In the Sun“, ponovno je uzela ukulele.

Samir Ceric Kovacevic 8517

Zanimljivi su bili njezini prijelazi iz vlastitih skladbi u obrade velikih bendova. Tako je u jednom trenutku ubacila žestoki riff AC/DC-a i pjesmu „You Shook Me All Night Long“, čije je vokalne dionice odradila bez imalo napora ali mnogo čišće, a cupkali smo i na „Paint It Black“, klasik legendarnih The Rolling Stonesa. Prije pjesme „Recovery“ predstavila je sebe i band, te nastavila s nizom brzim i atraktivnih stvari u kojima je povremeno zviždukala i uglavnom pjevala. Nastup je nastavila s "Other People", a zatim i pjesmom "Shaken" u kojoj je opet do izražaja došla dvostruka ritam sekcija.

Samir Ceric Kovacevic 8330

Nakon nekih sat vremena, zahvalila je Zagrebu i odsvirala još nekoliko pjesama. Posebno je dojmljiva bila upravo „Lost On You“, vjerojatno jedan od njezinih najvećih hitova, u kojoj su uz nju pjevali i pojedini dijelovi publike. Nakon nastupa i konačne zahvale, provela je još najmanje deset minuta u toplom druženju s publikom: fotografiranju, rukovanju i dijeljenju autograma.

Setlista:

Dreamcatcher
When We Were High
Dreamer
When I'm Over You
Tightrope
One Night In the Sun
Girls Go Wild/You Shook Me All Night Long
Recovery
Hey Nice To Know Ya
House On Fire / Paint It Black
Other People
Shaken
Special
Muddy Waters
Switchblade
Strange
Lost On You