Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

FB IMG 1556467872301

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja Legendary festivala, kada je u zagrebačkom Boogaloo-u nastupio Paul van Dyk, svi su mislili da su ekipa iz organizacije festivala i Zagreb doživjeli vrhunac. No, u petak smo svjedočili u kakvoj smo zabludi živjeli. Kakva noć! To bi ukratko bio najkraći opis onoga što smo doživjeli u Boogaloo-u. Legendary festival nadmašio je samog sebe. Kada smo prvi put vidjeli line up, i shvatili da u Zagreb dolaze neke od trance legendi kao što su Markus Schulz, Davey Asprey, Alex M.O.R.P.H,Woody van Eyden,Corti Organ te Pascal Sander znali smo da će to biti noć za pamćenje, no ono što smo doživjeli premašilo je sva očekivanja.

Pascal Sander imao je čast da otvori drugo izdanje festivala. Nakon njega na scenu je stupio Davey Asprey, njemačka zvijezda u usponu, rado viđen gost u studiju ASOTA, jednog od najvećih DJ-eva današnjice Armina van Buurena. Uz njegov najveći hit „Fallout” koji je doveo publiku do ekstaze, mogli smo čuti i druge velike trance hitove, kao što su Arminov „Last dancer” te dance klasik „Take me away”. Nakon Daveya bio je red za zvijezdu večeri, Markusa Schulza. Publika ga je pozdravila gromoglasnim pljeskom, onakvim kakvog ova legenda i zaslužuje. Markus je od prve do zadnje sekunde svog nastupa držao publiku u deliriju. „Ressurection”, „Saving light”, „Save from harm” su samo neki od hitova koje je Schulz izvrtio.

FB IMG 1556467865369

Kao i na početku nastupa, i kraj je dočekan jednako snažnim pljeskom i ovacijama, iz kojeg se nadamo da je Schulz primio poruku koliko ga hrvatska trance scena voli i želi vidjeti ponovno.

Nakon njega, na stage su stupili Alex M.O.R.P.H. b2b Woody van Eyden koji su imali nimalo lak zadatak održati publiku u istom plesnom ritmu budući da su nastupali nakon njemačkog genijalca. No, publika ih je dočekala i provela s njima sat i pol s istim entuzijazmom kao i dok je nastupao Schulz. Zadnji koju su imali čast nastupati su njemačko-hrvatski duo Corti Organ. Svojim nastupom su potpuno opravdali zašto mnogi upravo njih smatraju jednim od najperspektivnijih uzdanica u svijetu trance glazbe. Svu svoju energiju prenijeli su na publiku, držeći ih rasplesane dok nije izašlo sunce. Pokraj njih, nitko nije ni pomislio otići kući prije „fajrunta”.

FB IMG 1556467855025

Po završetku festivala, u ranim jutarnjim satima, kada su ljudi počeli izlaziti iz Boogaloo-a na svima su se mogli vidjeti ništa drugo nego osmjesi, pozitivna energija i oduševljenje. Organizatori su ponovno nadmašili same sebe i obećali nam novo izdanje festivala zakazano za 18.10. ove godine. Hvala vam Legendary festival, hvala što nam donosite dašak svjetske scene u našu malu državu, i raširenih ruku iščekujemo vaš ponovni dolazak, vaš #trancefamilyCroatia.