Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 7644

Obzirom na loše vremenske prilike, umjesto romantične tvrđave Svetog Mihovila, Jessie Ware održala je koncert u sportskoj dvorani Baldekin.

Ugođaj je bio pomalo zagušujuć, taman i neprivlačan, za razliku od tvrđave čiji ambijent bi se u potpunosti uklopio s pjesmama Ware.

IMG 7610

Koncert zakazan za pola 10, kreće dvadesetak minuta kasnije te se na podij penje bend, laganim i sigurnim korakom dok se Ware uz gromoglasan pljesak uspela po stubama sa smješkom na licu. Iako bi ovakva diva mogla puniti sportske dvorane, sinoć to nije bio slučaj - mjesta je bilo na pretek, no to ju nije omelo da održi divan nastup.

Na stranu lokacija, svjetlo i romantika, Ware je odlučila započeti sa ‘Sam’ - pitko je ispjevavala riječi pjesme posvećene njenom životnom partneru i, zapravo, uspjela ipak pobuditi tu romantiku koju bi tvrđava još više dočarala.

IMG 7624

Nije se dopustila smesti te je prpošno i vedro ulazila u interakciju s prvim redovima. Teško je odoljeti Ware kada svojim glasom, stasom i emocijama umije umiriti i ono najnestašnije srce.

Prva pjesma kojom me Ware osvojila bila je ‘Say You Love Me’, sve nakon toga samo je bio bonus, stoga je divno bilo slušati koliko je ta žena sposobna iznijeti van sve emocije na vidjelo bez straha i srama. Njen način stvaranja potaknut će bilo koga da se bar malo raznježi, pogotovo slušajući ju uživo kada joj glas odluči puknuti i kada te emocija zavibriraju snažnije kroz zvučnike.

IMG 7671

Kako su pjesme odmicale bivala je sve opuštenija, a publika željna svake sljedeće pjesme i načina na koji će biti iznesena. Set listu složila je tako da bude i razigrana i emotivna, stoga valja spomenuti kako se publika uz lagani sway, tek na ‘If You’re Never Gonna Move’ pošteno odlučila rasplesati.

Ware pomiče granice zaljubljenosti i romantičnosti te je kroz godine iskustva našla način prenijeti to i na sve one koji ju slušaju i pronalaze se (nekoga) u njenim pjesmama. Možda bi joj se moglo zamjeriti što u set listu nije uključila ‘Hearts’ i ‘First Time’ s ‘Glasshouse’-a, koje svakako imaju potencijala biti prisutne u njenim nastupima, no daleko od toga, zaslužila je dug i glasan pljesak nakon svake izvedbe.

IMG 7708

Nadam se da će sljedeći nastup u Hrvatskoj održati u "privatnijem" okruženju, čiji ugođaj će prenijeti vidno i slušno sve ono o čemu piše, stvara i progovara.

Koliko je cijeli nastup bio divan, toliko je i Ware bila divna, a najviše mi je na srce prisjela ‘Last of the True Believers’; djeluje mi kao ljubavna himna koja zaista otkriva sve ono potrebno čovjeku da se prepusti - zahvalnost, strah, ljubav i sigurnost.
“If we escape the city, no one has to care. That’s when I know I’ll follow you anywhere.”

IMG 7713

Nastup je zaključila s ‘Wildest Moments’ i potvrdila da je the greatest unatoč tome što je nastupila u sportskoj dvorani.

Setlista:

Sam
Your Domino
Running
Champagne Kisses
Thinking About You
Alone
Selfish Love
No to Love
Kind of... Sometimes... Maybe
Finally
If You’re Never Gonna Move
Something Inside
Last of the True Believers
Midnight
Want Your Feeling
Say You Love Me
Wildest Moments