Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Rundek Changer 4

Tvrđava Svetog Mihovila u ljetnoj subotnjoj večeri poslužila je Darku Rundeku i Ekipi kao igralište da zabave i rasplešu sve prisutne. Tvrđava je bila dupkom puna, ljudi su bili dobro raspoloženi, a povjetarac je u naletima rashlađivao uzavrelu atmosferu koja je dolazila s pozornice i iz prvih redova.

U skoro dvosatnom nastupu, Darko Rundek zajedno sa svojom Ekipom suradnika/prijatelja uložio je svaki atom svoje energije da ispoštuje tu dupkom punu tvrđavu i opravda svoje uspješno postojanje na sceni. Prvih nekoliko pjesama odradio je sam, svi mi psihodelično smo se gibali s jedne na drugu stranu, a kada su krenule „Ruke“, glasovi su se odlučno počeli oriti i već podosta dobrom uvodu dali još bolju notu i atmosferu.

Rundek Changer 3

Rundek Changer 5

Glazbeni dio bio je fantastičan i razigran sam po sebi, ono što je podiglo ljestvicu na još viši nivo bili su njihovi konstantni performansi kojima su dočarali svaku pjesmu na poseban način i dali joj jedinstvenu priču. Oči su zavidno pratile svakog od njih kako vješto barataju svojim instrumentima, kako se uklapaju u cijeli taj nastup i tvore cjelinu vrijednu gledanja i slušanja. Rundek se nije morao previše truditi da uključi publiku u nastup, dobro raspoloženje vibriralo je od prvog do zadnjeg reda i kako su pjesme odmicale, publika je postajala sve opuštenija i raspoloženija za plesanje. U mahovima je znao stati i tek koju rečenicu ubaciti između pjesama, tek toliko da provjeri da smo i dalje uključeni i željni nastavka njihovog nastupa.

Rundek Changer 1

Rundek Changer 6

Tvrđava je poslužila kao pravo igralište sjenik i jeke dok je mjesec obasjavao njene zidine i karikature po podiju svaki puta kada bi se reflektori ugasili. Rundekov glas odbijao se kroz redove i zahtjevao sudjelovanje publike, dajući joj ritam pljeskanja da poprate pjesme koje slijede. Pred sami kraj, svi su bili na nogama i s Ekipom ispjevavali „Apokalipso“ – kultnu, najpoznatiju Rundekovu kojoj je teško reći „ne“ i ostati statično sjediti na mjestu. Mi smo pratili, a Rundek je vodio, predstavivši svakog od članova, koji su nas još jednom počastili svojim fenomenalnim solažama. Pljesak je dugo trajao, svjetla su se ugasila, a pozornica ispraznila. Trajao je toliko dugo da su se morali vratiti na bis i počastiti Šibenčane (i oni koji to nisu), s još par izvedbi kako bi noć zaključili u toplom i raspoloženom tonu.

Rundek Changer

Pred nama nisu godine, al' mogu biti najdulji sati, stoga hvala Rundeku i Ekipi na ispunjenoj večeri i podizanju raspoloženja.