Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 9798

Dobrodošli na drugi dan INmusica!
I danas za vas novinari SoundGuardiana uživo prate događanja na festivalu. A na vama je da redovito pratite ili da nam se čim prije pridružite.

Poučeni noćašnjim hladnoćama ponesite koji komad toplije odjeće kako bi lakše preživjeli niže temperature kad padne noć. Ponesite i koji navijački rekvizit. Osigurano je praćenje utakmice od 20h na Hidden Stageu. Poslije možemo razmijenjivati iskustva s islanđankama iz Reykjavideauter koje nastupaju iza ponoći na istom tom stageu.

IMG 9796

Od headlinera očekuju nas veliki Nick Cave i atraktivna St. Vincent. Domaće snage predvode veterani iz Jinx. A na glavnom stageu su upravo počeli mnogočlani Ischariotzcky predvođeni Joškom Klarićem.

Čitamo se i vidimo!

Prvi bendovi drugoga dana

Sintetika, višeglasje, loopovi i emocije karakteristike su odličnog seta Iškariotskog. Članovi benda su vidno uživali prezentirajući se na glavnoj bini INmusica. Toliko su se uživili da su zaboravili rasporediti se po cijeloj pozornici, pa su zauzeli tek jednu njenu polovicu. No mjuza je bila stvarno dirljiva.

IMG 9788

Selimo se na World stage gdje nas očekuje Bad Notion.

Bad Notion su se predstavili kratkom i invazivnom, uglavnom instrumentalnom, svirkom. Njihov žestoki set razdrmao je oblačno nebo iznad Zagreba.

Sad je vrijeme za malo drugačije instrumentale. Selimo ponovo na Main stage gdje nas čekaju ZMaJ!
Granično party mjuza tjera na mrdanje udovima. Super sound i prvi plesni koraci drugog dana festivala. Još je uvijek dovoljno mjesta za čagu.

IMG 9840

Lika Kolorado predstavili su svoj aktualni album "Smiješ zaurlat" na pozornici World stagea. Kombinacija žešćih zvukovlja i Pavela za siromašne odobrovoljila je domaću publiku. INmusic ide dalje, čeka se world music atrakcija Bombino, ali ovaj put na glavnom stageu.

Drugi festivalski dan u punom zamahu

Povratnik na INmusic, Bombino, gitaristički virtuoz iz Nigera, u sklopu programa Multikulturizam u glazbi, okupio je svoje znatiželjnike na glavnom stageu. Afrički ritmovi i ekektrične gitare čest su gost INmusica. A nije na odmet ni malo ulizivanja domaćoj publici najavljivanjem pobjede na večerašnjoj utakmici. Čak se išlo dotle da je najavio doći svirati besplatno ako Hrvatska osvoji Svjetsko nogometno. Jesmo li toliko dobri ili se Bombino (ne) kuži u nogomet?

DSC 8905 01

Pun puncat Hidden stage okupirali su J.R. August zanimljivom kombinacijom gospela, bluesa i countryja. Dojmljiva svirka odličnih glabenika i impresivnog ženskog zbora. U mnogočemu različito od svega do sad ponuđenog na INmusicu.

Ostajemo na ovom stageu jer slijedi prijenos utakmice. Koga zanima rezultat nek poprati sportske portale, iako nije isključeno i da o tome izvještavamo. Ja se isključujem na dva sata. St. Vincent, sorry!

Koala oduševili za vrijeme trajanja utakmice

Dobar mladi slovenski bend Koala, s finom skupinom pjesama, energičnim je nastupum i rock zvukom s natruhana punka dobrano prodrmao sve one koji nisu u hiddenu gledali utakmicu ili negdje drugdje u festivalskom našli svoju zabavu. Evidentno je da se još traže u stilu, nemaju svoj zvuk, zvuk koji ih karaktetizira, ali nastup je u svakom slučaju dobar, što se moglo vidjeti i na licima i pokretima mase pred stageom. Zaključak: svi su bili zadovoljni. Bend s dosta potencijala.

DSC 8988 01

Slijedi isčekivani vrhunac

St. Vincent je sa svojim nastupom pred nakrcanim main stageom krenula točno u 20:45. Za vrijeme nastupa dio naše ekipe je popratio utakmicu svjetskog prvenstva na hiddenu, a o čemu možete više čitati u našem skorašnjem izvještaju. S koncerta St. Vincent, dakako, ne s utakmice.

DSC 9080 01

Po završetku nogometnih uzbuđenja, hermetični zvuci Irene Žilić okupirali su Hidden stage. Žena s gitarom, u klasičnoj shoegaze pozi uspjela je privući gomilu znatiželjnika. Prateća violina, bubnjevi i električni bas tvorili su introspektivnu zvučnu kulisu koja je zasluženo nagrađena Porinom.

Na World stageu za to vrijeme nastupaju još jedne perjanice domaće glazbe; Jinx!

Najzvučnije domaće ime ovogodišnjeg INmusica je ispao kao pun pogodak. Fenomenalni Jinx rasplesali su sve i svakog na World stageu. Odlični vizuali, brass sekcija, prateći vokali, standardno dobri Yaya i Coco... sve, baš sve je na svjetskoj razini. Jinx su headliner s pokrićem. Čini se da i bend apsolutno uživa u ovim trenucima.

DSC 9378 01

Za kraj je uslijedio Nick Cave sa svojim Bad Seedsima!