Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 5703

DC5 ili punim imenom Dead City 5 – gospićki je bend koji je svojim šarolikim izborom žanrova; od rocka, popa pa sve do punka zatvorio križevački Crosstown music festival. Iako im u imenu stoji brojka 5, njih je svega četvorica u bendu, a na bas gitari našao se Križevčanin Saša Živković. Skromno je primio aplauz nakon što ga je frontmen Ive predstavio publici istaknuvši kako im je ovo svega peti nastup, a na pozornici Kluba kulture našli su se zahvaljujući upravo Saši.

Svirka koje je počela oko 23 sata, trajala je svega sat vremena - kroz tih 60ak minuta, njih četvorica ispucali su arsenal pjesama koje su do sada napisali. Unatoč tome što se ni sami nisu mogli smjestiti u neki određeni žanr, zvučali su poprilično rokerski i samouvjereno. Pjesma koju su najduže pisali i stvarali, zapravo je i najkraća koju su uzveli – šaljivo je napomenuo Ive. Saša je svoje dijelove odsvirao sa smješkom na licu, znajući da će svoje sugrađane oduševiti svime stvorenim unazad godinu dana. Publika je bila raspoložena i cijeli nastup provela na nogama, poskakujući tu i tamo na glasne odjeke bubnja na kojem mu se našao Baja, dok ga je Mile oštro pratio na gitari.

IMG 5713

Tokom nastupa Ive se obraćao publici s pitanjem „koji sada žanr želite? Hoćete punk ili rock?“ nasmijavši se na to prije pjesme koja je zvučala pomalo od oboje... i rokerski i punkerski. Prije samog kraja izvedbe predstavio je još jednom „fantastičnu četvorku“ napomenuvši da iako će nastup sada privesti kraju, u rukavu imaju još po kojeg asa kojim su spremni iznenaditi okupljene u Klubu kulture.

Nakon tri vikenda upoznavanja s bendovima koji se na sceni nalaze svega godinu dana (osim Svemira koji do sada broji tri albuma), kroz prostor Kluba odjeknule su odlične svirke i pjesme za koje vjerujem da će se kod nekih vrtiti od sada na playlistama.

IMG 5706

IMG 5718

IMG 5695