1

Početak kolovoza bio je rezerviran za jedan od najvećih dark festivala u sjevernom dijelu njemačke, pod imenom Mera Luna. Tradicija ovog festivala započela je 2000. Godine te se svake godine održava drugi vikend u kolovozu. Mera Luna poznata je po raznovrsnom odabiru bendova, pa smo ove godine imali priliku čuti i vidjeti Korn, koji su bili headlineri festivala. Uz Korn headlineri su bili dobro poznati njemački synth pop bend And One, vampiri iz Berlina pod nazivom Blutengel, Covenant, Project Pitchfork, White Lies i mnogi drugi.

Iako mi je ovo bio prvi odlazak na Mera Lunu, mišljenje o festivalu dosta je podvojeno. Vremenske neprilike dva dana prije festivala zadavale su nam muke, jer je festival otvorenog tipa i znali smo da možemo očekivati blato do koljena. Kako smo i pretpostavljali, na prvi dan festivala kiša je prestala padati i pojavile su se zrake sunca.

2

Nadobudno smo krenuli na prvi bend pod nazivom Ashbury Heights, koji je nastupao nešto malo iza 17h. Na lokaciju smo došli u 15h te smo neuspješno tražili info pult da dobijemo karte. Potraga za info pultom trajala je malo više od sat i pol. Nakon par živčanih slomova, našli smo info pult i pokupili narukvice. Vrijeme nam je isticalo i kako to uvijek biva, zapeli smo na ulazu te potrošili dodatnih sat vremena da uđemo na lokaciju. Ashbury Heights koje sam zadnje gledao 2009. godine bili su mi najbitniji bend na ovom festivalu, ali nažalost zbog loše organizacije samog festivala, propustili smo ovaj bend.

Iznimno loše volje nastavili smo dalje i odlučili pogledati Solar Fake koji vjerno pratimo na svim festivalima. Koncert je trajao nešto više od sat vremena, i bend je napravio obradu pjesme One Step Closer, te ju posvetio nedavno preminulom Chester Benningtonu. Kao novitet na svojim live nastupima bend je odlučio da žele violončelo u bendu, što se ispostavilo kao super ideja. Nakon Solar Fakea na red je došao jedan od kontroverznijih bendova - KMFDM. Dobro uhodani bend djelovao je nezainteresirano za publiku, i koncert su odradili bez nekih većih obraćanja publici. Kako se večer bližila kraju nestrpljivo smo očekivali Covenant. Bend koji je imao uspone i padove ovaj koncert je odradio besprijekorno.

16

Drugi dan festivala bio je rezerviran za bendove kao što su Blutengel i DAF koji su svirali u isto vrijeme, pa smo gledali svaki bend po malo. Blutengel nas je vratio u teen dane sa svojim gothic hitovima, dok je DAF pokazao kako se to radi na EBMičarski način. Nedugo zatim došao je red na bend za koje smo imali najveća očekivanja – Front Line Assembly. Iskreno odabir setliste malo me začudio, jer nisu izvodili ni jednu pjesmu sa zadnjeg albuma (koji je meni osobno jako dobar album.). Više od sat vremena konstantnog bubnjanja i skakanja po stageu se isplatilo, gromoglasnim pljeskom pozdravili smo FLA.

Headliner drugi dan je bio svima dobro poznati And One. Toliko karizme i energije već dugo nismo vidjeli uživo, uz više od 25.000 ljudi koji pjevaju hitove u isti glas. Veličanstveno.

19

Sve u svemu koliko god da nam je bilo super, organizacija je zakazala te nismo vidjeli sve bendove koje smo htjeli pogledati. Nakon dva dana hodanja po blatu, kada se sjetim koncerta Metallice na hipodromu i svog onog blata – čini mi se da je hipodrom bila samo mala lokvica blata.

1.jpg 10.jpg 11.jpg

12.jpg 13.jpg 14.jpg

15.jpg 16.jpg 17.jpg

18.jpg 19.jpg 2.jpg

3.jpg 4.jpg 5.jpg

6.jpg 7.jpg 8.jpg

9.jpg