Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

20160622200559 IMG 0606Nakon odličnog drugog dana, koji je po mojoj slobodnoj procjeni bio najposjećeniji i koji bi zasigurno bio još bolji da Skunk Anansie na žalost mnogih nije otkazala nastup, završni dan festivala prošao je u pozitivnoj atmosferi s dosta dobrih izvođača.

Prema prvim podacima organizatora ove je godine festival INmusic oborio vlastiti rekord posjećenosti, pa se spominje broj od čak 85 000 posjetitelja. Jedan od važnijih uzroka je zasigurno većinom lijepo i sunčano vrijeme, ali i nastup dosta popularne Florence + The Machine čiji je nastup bio vrhunac festivala. Osim toga, pojavila se i odlična vijest da je grad Zagreb prepoznao atraktivnost prve svjetske replike Teslinog tornja te njegove kulturne i turističke potencijale (poput edukativnih izleta i turističkih izleta). Stoga će se INmusicova replika Teslinog tornja trajno nastaniti na Jarunu.
20160622205129 IMG 0877Prije nastupa Wilca, kao prvog velikog imena na glavnoj bini, publiku su zagrijali alternativna rock trojka iz Zadra, Scarlet Notes, i mladi rock bend iz Liverpoola, The Haze. Uz glasnu snimku "EKG", Jeff Tweedy i društvo popeli su se na binu i odradili fenomenalnu svirku povodom promocije njihovog posljednjeg studijskog izdanja "Star Wars". Oduševljene fanove počastili su i svojim najvećim hitovima. Onima kojima je više bilo do smijeha nego do glazbe mogli su uživati u nastupu našeg poznatog komičara Ivana Šarića koji se odvijao istovremeno na zelenoj zoni OTP banke.
20160622183500 IMG 0078U 20:00 je na „Hidden Stageu“ nastupio naš domaći, hvaljeni alternativni rock bend Sleepyheads s pregršt melankolije i nostalgije. Uspjeli su s vremenom okupiti solidan broj slušatelja, što fanova, što znatiželjnika a pred kraj s nekoliko bržih pjesama i podići atmosferu.   
Pat Thomas je sa svojim The Kwashibu Area Band na OTP World stageu poticao na ples egzotičnim tonovima i ritmovima, a engleski indie rock bend iz Brightona The Kooks zabavili su publiku na glavnoj bini energičnim nastupom te pripremili teren za zvijezdu večeri PJ Harvey. Mnogobrojna publika svjedočila je u tehničkom i produkcijskom smislu izvrsnom nastupu, ali istovremeno i za festivalski kontekst previše misnoj i kazališnoj atmosferi koja je nekima odlično sjela, pa su čak i zaplesali s vremna na vrijeme, a nekima bila naporna i monotona.
Ostatak večeri preostale su posjetitelje zabavljali Gustafi, Shearwater, JoyCut i Yem Kolektiv.