Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852

 
Opuštena atmosfera na poluotoku Pinija nastavila se i ovaj vikend, a zalazak sunca uz more je pridonio zaista posebnoj atmosferi ionako već čudnog i intimnog festivala. Donosimo izvještaje zadnja tri dana.  

Petak, 08.07.

Službeno prvi dan festivala bio je u petak. Na Beach stageu DJ-i su puštali glazbu od podneva, dok su na Somersby stageu počeli malo kasnije, u 14 sati. Takav pristup nikoga nije previše dirao jer su oni koji pristigli to popodne uglavnom ležali na ležaljkama pod borovima, pijuckali piće i kupali se. Jedna od glavnih atrakcija festivala je ples na Beach terasi sa savršenim pogledom na zalazak sunca, što uz zvuke izvrsnih DJ-eva stvara nadrealan i nezaboravan ambijent.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2011/07/garden2/2.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2011/07/garden2/2m.jpg, Garden fest 2011, Center}
 
Primjećujem da se navečer na Beach Stageu izmjenjuju izvrsni DJ-i koji iz večeri u večer uglavnom oduševljavaju vrlo raspoloženu ekipu na terasi. Tako su u petak Maxxi Soundsystem, Redux Records, Toby Tobias i Appleblim vrlo ugodno iznenadili. Taj dan nije bilo živih nastupa, ali su zato redom svi za pultom to nadoknadili.

Puštanje glazbe na terasama završilo je u 1 sat poslije ponoći  na glavnom stageu sa Larryem Heardom i Robertom Owensom sa prepunim, rasplesanim i euforičnim podijem koji se nakon toga premjestio u klub Barbarella's.
 
Subota, 09.07.


 
Drugi dan je također započeo puštanjem glazbe na obje terase. Nakon zagrijavanja uz elektronsku muziku, na glavnom stageu u 21 i 30 nastupili su Odyssey. Bend je nastupio u sastavu od jedanaest članova i svojim bogatim disko zvukom 70-ih se savršeno uklopio u ambijent Pinijine terase koja je upravo u to vrijeme žarila i palila svojim plesnjacima, a od onda se izgledom nije puno promijenila.

Kao i obično, zvuk je funkcionirao savršeno tako da se sad već osjećam razmaženo kad čujem i najtiši ton bilo kojeg instrumenta i uživam. Ugođaj Studija 54 pomiješan s latino ritmovima doveden je do prave plesne groznice subotnje večeri njihovim glavnim hitom i zadnjom pjesmom Going Back To My Roots, koja je postala himna festivala.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2011/07/garden2/4.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2011/07/garden2/4m.jpg, Garden fest 2011, Center}
 
Nakon njih kormilo je preuzeo odlični Greg Wilson koji je miksao disko stvari 70-ih i 80-ih, stvorivši na taj način produžetak čudne retro atmosfere. Za to vrijeme na Beach terasi elektronikom su se bavili izvrsni Futureboogie i MCDE tako da je publika po već običaju na kraju seta zahtijevala one more tune. Mislim, bilo bi lijepo čuti i hoćemo još, ali dobro.

Kao i prijašnjih dana, muzika se ugasila u 1 sat, a zabava premjestila u klub Barbarella's, a koliko sam načula dan poslije i na ilegalan party negdje u obližnjoj šumi koji je kasnije bio "pronađen i ugašen" od policije. 

Nedjelja, 10.07.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2011/07/garden2/5.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2011/07/garden2/5m.jpg, Garden fest 2011, Center}
 
Tako je došao i treći dan službenog dijela festivala. Za zagrijavanje publike uz DJ-e bili su zaduženi Incarnations, koji su nastupili na Somersby stageu u 19 i 30. Bend promovira With All Due Respect, njihov jedini album koji je izdan početkom ove godine. Ova američka grupa se sastoji od petero članova, dugogodišnjih prijatelja glazbenika koji su odlučili napraviti album za svoj gušt.

To vruće popodne zaista je bilo kao stvoreno za početak njihovog nastupa jer je na početku malobrojna publika sjedila na zidićima ispred bine i doslovno uživala u glazbi benda u tom lijepom ambijentu smiraja dana. Do kraja nastupa bend je postao malo življi, pa se skupilo dosta raspoloženih namjernika koji su se odmah digli na noge i zaplesali. Nastup je završio u 20 i 30.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2011/07/garden2/6.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2011/07/garden2/6m.jpg, Garden fest 2011, Center}

Nakon Incarnationsa Somersby stage je preuzeo DJ Quantic, a nakon njega u 22 sata na pozornicu su stupili Electric Wire Hustle koji su potpuno razvalili sav zrak oko sebe odličnim, ali nažalost kratkim nastupom od jednog sata. Nakon njih Eric Duncan puštao je opet oldies but goldies umiksane u house do 1 sata.

Na Beach Stageu glazba se puštala čitav dan, a pravi vrhunac se dogodio prilikom zalaska sunca dok je Basement Boogaloo imao svoj set. Festival traje do srijede, a dnevna ulaznica košta 150 kn tako da još nije kasno doći i guštati na ovom jako ležernom i ugodnom festivalu.