Festivali
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/1.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/1m.jpg, Hladno pivo na Rokaj festu - 3. 7. 09, Left} Iako su ovaj tjedan obilježili ljudi s Markovog trga, te jedan doktor koji je u stilu South Parka, a u strahu od sveprisutne recesije zaključio: „Screw you guys I'm going home“, rokerima vrhunac tjedna ipak dolazi u obliku četvrtog Rokaj Festa. I rokati se počelo već u popodnevnim satima u petak 03.07. i rokati će se do nedjelje 05.07. u ponoć.

Rokaj Fest svake godine raste i raste u organizacijskom smislu, tako ove godine na sada već uobičajenom mjestu, Otoku Hrvatske mladeži na Jarunu, nudi mnoge popratne događaje.Osim kampa uobičajenog za festivale tu je i bus koji vozi od ulaza Jaruna do ulaza na festival, u blizini kampa je i Warm up stage na kojem će danas i sutra nastupiti deset manje poznatih domaćih bendova. A unutar samog festivalskog prostora nalaze se dva stagea, te mnogobrojni šankovi koji nude hranu i piće (bez redova i bonova).

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/2.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/2m.jpg, Mandrili na Rokaj festu - 3. 7. '09., Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

U petak u popodnevnim satima nastupili su Motherfuckersi, Mandrilli, Emir & Frozen Camels i Zbunjeni koje smo propustili kao i većina jučerašnjih posjetitelja, vjerojatno zbog činjenice da je petak radni dan. Oko 20h smo se i mi priključili festivalu, a na njemu su se redali bendovi po rasporedu, čim bi jedan završio svirku, na drugom stageu bi počinjao drugi bend. Prvo smo ulovili nastup Gatuza na glavnom stageu koji je kroz godine postojanja zaslužuio sve bolje termine za nastup (sjećam se njihovog nastupa u 17h prije nekoliko godina na nekom drugom velikom festivalu). Nakon Gatuza, nastupa i Gretta na stageu pred sada već pristojno popunjenim prostorom pod šatorom.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/3.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/3m.jpg, Hladno pivo na Rokaj festu - 3. 7. '09., Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Mješavina latin ska, reggae i punka iz Argentine, Karamelo Santo se pokazala hrvatskoj publici na glavnom stageu oko 21h te pokrenula publiku svojom energičnom svirkom. Ono što je većina posjetitelja čekala dogodilo se oko 23h, a to je nastup Hladnog Piva. Hladno Pivo se vratilo na mjesto (ne)sreće nakon godine dana, kada su proslavili 20 godina postojanja. Ponovno su pokazali da su veliki bend, koji svoje nastupe pretvara u spektakle. Stariji fanovi HP su ponovno ostali razočarani sa setlistom koja se sastojala od ipak više novijih stvari, sa tek rijetkim izletima na početak karijere.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/4.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/4m.jpg, Mandrili na Rokaj festu - 3. 7. '09., Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Nakon nešto više od sat vremena svirke, završio je program na glavnom stageu, pa su se posjetitelji okrenuli prema šatoru, gdje se očekivao nastup tajnog izvođača (hrvatski Secret Gig). A kad su se upalila svjetla i krenula svirka tajna se otkrila, bio je to Psihomodo Pop. Psihomodo nas je proveo kroz svoju karijeru, kroz svoje hitove, ali i kroz neke pjesme s novog albuma dobro rasplešavši cijeli šator. Majke koje smo strpljivo čekali cijelog dana i večeri, nastupile su nakon Psihomodo popa, oko pola 2 iza ponoći. Majke i Bare su one najizdržljivije nagradili pravim blues rockom te tako na najbolji način proslavili objavljivanje albuma Unplugged na vinilu. Publika je pjevala svaku pjesmu uz Majke te time pokazali da je vrijeme za dugo očekivani novi album Majki.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/5.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/07/rokaj1/5m.jpg, Gatuzo na Rokaj festu - 3. 7. '09., Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Nakon Majki, bilo je vrijeme da se krene… Na kratki odmor jer danas će se ponovno „rokati fest“ na Jarunu od ranih popodnevnih sati. Vidimo se na šanku.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima