×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/11/timo%20maas/1.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/11/timo%20maas/1m.jpg, Timo Maas, Left} Novootvoreni zagrebački klub Shamballa, smješten u prolazu tornja Cibona, ugostio je u petak, 7. studenog jedno od najrenomiranijih imena svjetske elektronske glazbe, Timo Maasa. Time je uprava kluba potvrdila svoj najavljivani cilj – osvježiti zagrebačku elektronsku scenu te publici pružiti vrhunski glazbeni užitak.

Timo Maas, 38-godišnji njemački DJ i producent, inače inženjer telekomunikacija iz Hannovera, na glazbenoj sceni djeluje već više od 20 godina. Nastupajući po lokalnim diskotekama, započeo je svoj put ka svjetskoj slavi, i danas se može pohvaliti nastupima u najvećim i najpoznatijim klubovima Londona, New Yorka i Ibize, vlastitom produkcijskom kućom te nominacijom za prestižnu glazbenu nagradu Grammy.

Afirmiravši se albumom Loud (2002.), planetarnu slavu stekao je albumom Pictures (2005.), a i danas ga većina nas pamti po uspješnicama napravljenima u suradnji sa Kelis, Neneh Cherry ili Brianom Molokom.

Uz brojne nastupe, dokaz popularnosti Timo Maasa, svakako je i korištenje njegovog singla To Get Down kako u soundtrackovim filmova (The Italian Job, Riders), tako i u Budweiserovoj reklami.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/11/timo%20maas/2.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/11/timo%20maas/2m.jpg, Kritična masa, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Što se sinoćnjeg gostovanja tiče, Timo Maas je profesionalno (gotovo bez smješka na licu), odradio set u trajanju nešto više od 3 sata, za vrijeme kojih je u klubu vladala odlična atmosfera. Iako je na razočaranje mnogih izostalo puštanje najpoznatijih hitova (Ubik ili Shifter), po završetku seta ipak smo bili počašćeni njegovim mega-hitom First day, kada je atmosfera dosegnula vrhunac. Posjećenost je bila izvrsna, nešto više od 1000 ljudi koji su zdušno ostavljali svu svoju energiju na podiju.

Za kraj, osvrnula bih se i na sam klub. Shamballa je zasigurno dobrodošlo osvježenje na zagrebačkoj party-sceni. Uređen u istočnjačkom stilu, što već otkriva i samo ime kluba (na sanskrtu – mjesto sreće, mira i umjetnosti), klub odiše ekskluzivnošću, a ono što se mora pohvaliti su kvaliteta ozvučenja i klimatizacija prostora, stavke o kojima se u većini klubova ne vodi previše računa.

Jedina moja zamjerka jest pomalo neljubazno osoblje na ulazu u klub, no nasreću – to nije umanjilo više nego pozitivan dojam cjelokupne večeri.