Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
madonna
Budva je jučer definitivno bila najzakrčeniji i pozitivnom energijom najnabijeniji grad na Balkanu. Taksisti su zadovoljno trljali ruke zbog količine mušterija s kojima su toga dana poslovali, lokalni ""biznismeni"" svojim priručno napravljenim štandovima pokušali zaraditi koji euro na pivama i drugim napitcima koje su netom prije kupili u dućanu, a kasnije pokušali preprodati po nešto većoj cijeni dok je policija, nespremna na ovoliki broj posjetitelja, cijelu situaciju nastojala što usporenije odraditi i umjesto da olakša, posjetiteljima je otežala dolazak i odlazak sa mjesta događaja.
No nikakve gužve, nikakvi zastoji prometa, iscrpljujuće iščekivanje taksista te sitni propusti organizatora i dosadni preprodavači svega i svačega nisu mogli niti najmanje utjecati na raspoloženje ljudi i barem malo pokvariti sve što se sinoć moglo doživjeti i iskusiti na veličanstvenom glazbeno-scenskom showu vječite kraljice popa, Madonne.
Sam ulazak u prostor koncerta i suočavanje sa grandioznom pozornicom, na kojoj je radilo 500 radnika i koju je dovuklo 45 šlepera, dao je naslutiti da ćemo te večeri svi biti svjedoci nečeg velikog, nečeg posebnog i spektakularnog.
Nešto prije 20 sati publiku je krenula zabaviti i ugrijati švedska pop pjevačica Robyn. U svojih četrdesetak minuta nastupa Robyn je ostavila prilično mlak dojam na publiku, a od cijelog nastupa dale bi se izdvojiti tek dvije, eventualno tri pjesme, koje bismo mogli okarakterizirati kao pjesme za dizanje atmosfere i pripremanje za nastup Madonne. Ostatak je bio mlak, dosadan i već puno puta prožvakan materijal.
Iako je nakon nastupa Robyn pozornica za nastup Madonne bila sastavljena u vrlo kratkom roku, na izlazak kraljice čekalo se još tridesetak minuta. Publika, prilično nervozna zbog ovakvog iščekivanja u više je navrata neugodnim zvižducima pokušala dati do znanja da je njihovo strpljenje pri kraju. Nešto prije 22 sata svijetla reflektora su se ugasila i spektakl je započeo.
 madonna
Koncert je otvoren pjesmom Candy Shop. Madonna se na pozornici pojavila smještena u tronu sa prilično izazovnom, crnom odjećom. Još intrigantnije kasnije su bile odjevene plesačice, koje su nosile trikoe sa crnim trakicama nalik na intimne frizure, a boja trikoa trebala je odavati dojam njihove nagosti.
Nakon pjesme Beat Goes On, u kojoj gostuje Kanye West i kojega smo tek mogli vidjeti na video zidovima, uslijedio je dio nešto starijih hitova. Započet sa Human Nature i Vogue nastavljen je kratkom pauzom u kojoj smo slušali snimku pjesme Die Another Day, iz istoimenog filma o tajnom agentu 007, za čije smo vrijeme gledali scenu boksa u, na pozornici, improviziranom ringu, a čiji su glavni akteri bili plesači Madonninog plesnog tima.
madonna
U prvoj polovici koncerta Madonna je uspjela izvesti čak 14 pjesama i pritom izmiješala što stare što nove hitove. Pjesma Borderline, baš kao i ostatak pjesama iz ranijeg razdoblja Madonnine karijere, doživjela je transformaciju te je iz nevine pop pjesmice preobražena u žestoku rock stvar sa stavom i čvrstim rifovima. Jedna od preobraženih bila je i La Isla Bonita, koja se fantastično uklopila u ""romski"" dio koncerta u kojem je gostovao romski orkestar. Izveli su samostalno dvije pjesme, a Madonna je pri tom – gledajući ih sa strane, čak dva puta eksala rakiju.
Nakon pjesme iz filma Evita, You Must Love Me došlo je do kratkog intermezza, kasnije se pokazalo uvoda u pjesmu 4 Minutes, za vrijeme kojega su se na video zidovima izmjenjivale različte poruke te fotografije i snimke važnih ličnosti iz nama ne tako daleke prošlosti, kao primjerice Martina Luthera Kinga, Johna Lennona, ali i osoba koje obilježavaju stoljeće u kojem živimo, Baracka Obame i Ala Gorea.
madonna
Detalj koji se nikako ne smije preskočiti i ne spomenuti je i fantastična uigranost i do savršenstva uvježbane plesne scene Madonne i plesača. Iste su dovodile do oduševljenja gotovo jednako kao i sama izvedba te vizualni efekti, ligh show, laseri i veliki video zidovi. Tu se jednako tako ubraja i nevjerojatna energija koju Madonna ima. Osim kratkih pauza u kojima se presvlačila, Madonna je cijelo vrijeme skakala i plesala po cijeloj pozornici, preskakala uže, vrtjela se na šipkama i izvodila druge fizički iscrpljujuće figure, a da se umor uopće nije osjetio kako na njoj tako ni u njezinom glasu.
Pred sam kraj koncerta Madonna je uz pomoć publike vrlo kratko izvela Express Yourself da bi koncert zaključila još jednim hitom sa albuma Hard Candy, Give It 2 Me. Bila je to ukupno deveta izvedena pjesma sa turnejom promoviranog albuma dok je, primjerice, posljednji studijski album Confessions On A Dance Floor bio zastupljen tek sa prvim singlom Hang Up.
madonna
Nakon gotovo dva sata nevjerojatne svirke, izmjene fantastičnih vizualnih efekata i nevjerojatne Madonnine energičnosti koncert je zaključen bez bisa sa natpisima Game Over na svim video zidovima.
Veličanstvena večer, izvrstan koncert, nezaboravno iskustvo…

 

Set lista:

01. Candy Shop
02. The Beat Goes On
03. Human Nature
04. Vogue
05. Die Another Day (video interlude)
06. Into The Groove
07. Heartbeat
08. Boredline
09. She"s Not Me
10. Music
11. Rain/Here Comes The Rain Again (video interlude)
12. Devil Wouldn"t Recognize You
13. Spanish Lesson
14. Miles Away
15. La Isla Bonita / Lela Pala Tute
16. Hej Romane
17. Doli Doli
18. You Must Love Me
19. Get Stupid (video interlude)
20. 4 minutes
21. Like Prayer
22. Ray Of Light
23. Express Yourself - s publikom kratko
24. Hang Up
25. Give It 2 Me
Madonna live - Video