Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGvijesti_najave/2008/07/08/s.jpg, images/SGvijesti_najave/2008/07/08/sm.jpg, Seasplash - flyer, Left} Od četvrtka 17. 07., do nedjelje 20. 07., pulski Monumenti su ponovno zaživjeli. I ove godine, kao i svake do sad, već su se dan prije počeli podizati šatori.

Prva tri dana, četvrtak, petak i subotu, nastupali su strani i pokoji naš reggae, dub, ska, jazz band. Zadnji dan, nedjelja, bila je predviđena za soundsysteme, ali nije bila toliko uspješna koliko se pretpostavljalo. Već u nedjelju ujutro, kamp se dosta prorijedio i pokazao kako soundsystemi ipak nisu bili glavni razlog dolaska većine ljudi.

Ove godine, program je bio nekako skromniji i lošiji nego prošle kada je po danu znalo svirati pet- šest bendova, dok je ove godine bio slučaj da sviraju samo tri, pa bi svaki svirku dosta produžio radi manjka vremenske ograničenosti. Takav je slučaj bio u četvrtak kada su svirali Dubzilla, New York Ska Jazz Ensemble i Fizcusc ?!. Dubzilla je inače slovenski mladi bend, koji svira nekakvu mješavinu dub, elektro rocka, koji je za prvi dan i prvi bend dosta uspavao ekipu okupljenu pred glavnom pozornicom, koje ni nije bilo previše. Drugi dolaze New York Ska Jazz Ensemble, koji su osim bolje atmosfere privukli i više ljudi. Mješavina ska, jazza i reggaea, iskusnih njujorčana bila je pravo osvježenje. Nakon njih dolaze Fizcus ?!. Bend iz Francuske uspješna je mješavina rocka i ska punka. U jednom trenutku mirno, u drugom opet brzo i divlje, izmamila je najviše ljudi pred stage. Fizcus ?! je definitivno bio bend koji je digao atmosferu prvi dan.

Drugi dan je sa svirkom započeo oko pola deset i predstavio bendove kao što su Sopot, Red Five Point Star, Prince Alla & Najavibes Band i Pitch Black. Sopot je svirajući prvi uspio privući pozornost publike i predstavio svoj dub, d´n´b, elektro stil, za razliku od Prince Alla i Najavibes Banda kojima je to uspjelo mješavinom reggae, rootsa i duba. Definitivno najbolju atmosferu kako među publikom, tako i na stageu, napravili su slovenski Red Five Point Star. Bend koji već deset godina svira ska, swing, sa malom dozom rocka i panka, okupio je najviše ljudi. Bilo je tu svega, od hopsanja u vlakiću u publici, do penjanja na pozornicu. Definitivno najbolji bend što se tiče motiviranja publike i održavanja atmosfere na zavidnoj razini.

Zadnji dan sa bendovima, subota, donijela je i dva domaća imena, Edu Maajku i St!llness. Edo je, promovirajući svoj nedavno izdan album Balkansko, a naše, po prvi put nastupio na Seasplashu. Ipak, iako je počeo poslije pola dva, ipak je okupio dosta ljudi. Solidan nastup i… ustvari samo to. Tko je bio raspoložen bilo je odlično, tko nije, sumnjam da je bio posebno motiviran. Ali sve u svemu, prolazno. St!llness je svirao prvi i počeo nešto poslije deset sati. Inače stari tri godine, kombiniraju hip hop vokal sa rock, reggae, funk, d´n´b stilovima. Ok nastup za bend koji izgleda kao mješavina Antenata i TBF-a. Vibronics iz Engleske i RCola iz Kanade, oboje dobri i kvalitetni, svirali su po oko dva sata. Sasvim u redu svirke za iskusne i dobre bendove kao što su oni.

Sve u svemu što se organizacije tiče, ona je bila odlična, jedino što se ove godine, opet ponavljam, nekako više kaskalo sa bendovima. Jedina mala zamjerka po pitanju organizacije bila je voda za koju je prvi dan bio izvješen natpis da nije za piće, iako žednom mnoštvu to nije smetalo, uzevši u obzir ogromne cijene na šankovima. Također nije bilo ni Tea bara, koji je prošle godine bio poseban doživljaj. Šesti Seasplash tako je završio, kako kome, u boljem ili lošijem sjećanju, ali vjerujem, ipak u ponovnom željnom iščekivanju sljedećeg, sedmog.

Slike će doći uskoro



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici