Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Legendarni Oliverovi Dupini, koji su Olivera na bini pratili gotovo trideset godina, i pjevači sastavljeni od Oliverovih prijatelja, najbližih suradnika i mladih nada, prisjećaju se slave Olivera tako što izvode njegove vječite pjesme. Svi zajedno uz podršku obitelji Dragojević, pokrenuli su projekt "Tragom Olivera" u želji da se očuva glazbena baština i sjećanje na nikad prežaljenog dalmatinskog pjevača.

Producent projekta Damir Osredečki ističe da je kroz projekt "Tragom Olivera" jedan od glavnih ciljeva odati počast Oliveru, koji je prije svega bio prijatelj svih koji u projektu sudjeluju, te da se s projektom želi zauvijek očuvati predivno glazbeno nasljeđe koje je Oliver ostavio. U projektu sudjeluju, već spomenuti Dupini, te glazbenici i pjevači koji su s legendarnim Oliverom prošli određeni glazbeni put, kao: Tedi Spalato, Zorica Kondža, Petar Dragojević, Jure Brkljača, Cambi i mnogi drugi...

Subotnji koncert u gotovo prepunoj varaždinskoj Areni je započeo s pjesmom “Notcturno” uz snimku Oliverove izvedbe. Pozornica je u tom trenutku djelovala jednostavno, a opet moćno. Oliverova slika na velikom ekranu i prazan mikrofon kojeg su u ritmu nježno obasjavale plave zrake reflektora. Vrlo emotivno i upčetljivo.

Potom se na pozornici pojavio dvojac originalnih Dupina, Goran Franić Njoko i Silvije Petričić, koji su izveli pjesmu “Ča je život vengo fantazija”. Po završetku pjesme pozvali su na binu Oliverog kolegu i prijatelja Tedija Spalata, koji je izvrsnom imitacijom Oliverovog govora i glasa, krenuo u izvedbu seta Oliverovih legendarnih hitova: “Galeb I ja”, “Oprosti mi, pape”, “Dišperadun”, te “Konoba” u čijoj izvedbi su mu se pridružila publika kao i prateći vokali.

Nakon Tedija slijedio je Cambi s izvedbom pjesama “Dobar dan”, “Lijepa bez duše”, “Dva put san umra”, “Dobro jutro tugo”, te Dino Petrić sa izvedbama: “Tko sam ja da ti sudim”, te “Molitvom za Magdalenu”. Tada se Dino obratio publici da se ustanu kako bi zaplesali s njim uz pjesmu “Ča će mi Copacabana”. I time doveo koncert u brži i plesni ritam.

Na pozornicu se Dini tada pridružio Jure Brkljača koji se zamolio publiku da ostanu na nogama jer kako je i sam dodao “Imamo još jednu ovakvu.” – “Morski vuk”, te su nastavili sa “U ljubav vjere nema”. Publika je sve tri pjesme podržala plešući i pjevajući u glas.

TragomOlivera6

Pozornicu je napustio Dino i istu ostavio Juri, koji je izveo pjesmu “Pismo moja” uz koju je publika odgovorila s upaljenim mobitelima i stvorila pravu čaroliju u nebeskih zvjezda u dvorani. Nakon toga je uslijedila pjesma “Što to bješe ljubav”.

Na pozornici ponovo ostaju Dupini. Silvije Petričić se obraća publici: “E što znači biti mlad. Jure i Dino imaju zajedno godina ka ja. Ali to ne znači da više ne možemo. Uz vašu pomoć idemo dalje.” nakon čega je uslijedila “Skalinada”, te “Nadalina”.

TragomOlivera28

Dupini su potom najavili novog izvođača kao šesnega, šarmantnog i prosidnog, onakvog kako to žene najviše vole - Goran Karan.

Goran je tada uzvratio Dupinima nakon njihove energične izvedbe Nadaline: ”Mene je nakon vođenja ljubavi dopalo da zapalim cigaret.” te dodao Goranu Franiću Njoki “Sidi ti. Zapuva si se i oznojia. Priladit ćeš se.” što je izazvalo smijeh u publici i kod samih Dupina.

Uslijedila je izvedba “Romance”.

TragomOlivera36Goran je na pozornicu pozvao ponovo splitkog kanarinca (aludirajući na pjevačev žuti sako) Tedija Spalata.

“Obratite pažnju na njegovo modni izričaj. Iako je već u dubokoj mladosti....” rekao je Goran, na što se nadovezao Tedi “…još sam spreman na suradnju.”
Izveli su zajedničku pjesmu “Kuća naše pisme” prvi put izvedenu na Splitskom festival 2019.

Nakon toga je Goran sam izveo još i “Ne plači, dušo moja/ Tu non llores mi querida“, te je napustio pozornicu.

TragomOlivera36

Binu je zatim preuzeo nećak pokojnog pjevača, Petar Dragojević.

Pjevač je potom dodao: “Ne bi mi bili Dalmaci da nakon jedne brže odmah ne prijeđemo na jednu laganu, meni osobno jako dragu” – “Trag u beskraju”

Dupini su potom pozvali da se Petru pridrži novi izvođač. “A sad velika prijateljica Olivera s kojom je Oliver otpjevao najviše dueta” – Zorica Konđa.

TragomOlivera51b

Zorica i Petar su izveli jedan od najpoznatijeh Oliverovih dueta: “Ti si moj san”. Konđa je dodala:”Hvala Petre. Skoro si otpiva ka barba.”, te se po odlasku Petra s bine obratila publici: “Ja sam vam danas najzgodnija ženska na pozornici. Ove prateće su zgodne, ali ni približno ka ja.” i otpjevala “Što učinila si ti”.

“A sad jedna moja” dodala je pjevačica. ”Ima jedan svijet”. Savršena vokalna izvedba pjesme. Čisto zakucavanje – kako bi se sportski izrazili. Publika je to prepoznala, te su velikim i glasnim pljeskom nagradili pjevačicu. Nakon toga je izvela “Moj lipi anđele”.

TragomOlivera31

“Kad se spomene Oliver odmah se povežemo s Velom Lukom i Korčulom. Otok njegove djetinjstva i obitelji. Idemo svi zajedno otpjevati Velu Luku.” dodala je Zorica i pozvala sve izvođače da joj se pridruže u završnici koncerta.

Uslijedile su “Cesarica” i “Vjeruj u ljubav” čime je izvrstan koncert u trajanju od gotovo 3 sata priveden svome kraju.

TragomOlivera1.jpg TragomOlivera11.jpg TragomOlivera12.jpg

TragomOlivera13.jpg TragomOlivera14.jpg TragomOlivera15.jpg

TragomOlivera16.jpg TragomOlivera17.jpg TragomOlivera19.jpg

TragomOlivera2.jpg TragomOlivera20.jpg TragomOlivera21.jpg

TragomOlivera22.jpg TragomOlivera24.jpg TragomOlivera25.jpg

TragomOlivera26.jpg TragomOlivera27.jpg TragomOlivera28.jpg

TragomOlivera29.jpg TragomOlivera3.jpg TragomOlivera30.jpg

TragomOlivera31.jpg TragomOlivera32.jpg TragomOlivera33.jpg

TragomOlivera34.jpg TragomOlivera35.jpg TragomOlivera36.jpg

TragomOlivera37.jpg TragomOlivera38.jpg TragomOlivera39.jpg

TragomOlivera4.jpg TragomOlivera40.jpg TragomOlivera41.jpg

TragomOlivera42.jpg TragomOlivera43.jpg TragomOlivera44.jpg

TragomOlivera45.jpg TragomOlivera46.jpg TragomOlivera48.jpg

TragomOlivera5.jpg TragomOlivera50.jpg TragomOlivera51.jpg

TragomOlivera51b.jpg TragomOlivera53.jpg TragomOlivera54.jpg

TragomOlivera55.jpg TragomOlivera56.jpg TragomOlivera57.jpg

TragomOlivera6.jpg TragomOlivera7.jpg TragomOlivera9.jpg