Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Partibrejkersi su jedan od bendova koji žare i pale scenom već 40 godina, a jedna od stanica gdje su proslavili svoj jubilej je bila i Tvornica kulture ovu subotu.

Ovaj spektakl je započeo predgrupom Benston koji su bili odlično prihvaćeni i odradili su jako dobru svirku. Što reći o njima? Benston, svemirski kauboj i glazbeni putnik istraživač. Zaljubljenik u disco, afro beat, Talking Headse i Davida Bowieja, Objedinjeni u prvom licu pod imenom Benston, novonastali projekt predstavljaju vrhunski glazbenici s alternativne scene: Šiljo DT (Gatuzo, ex Majke), Zoran Čalić (ex Majke, Zoran Čalić Band, Big Foot Mama), Marin Živković (Porto Morto, Mary May), Zvonimir Višić i Krešimir Leko. Bend je svirao nekih pola sata, a Tvornica se punila sve više i više. Bilo je tu raznih generacija, što je još jedan od dokaza da Partibrejkersi doslovno i dalje, nakon 40 godina, rasturaju koncerte.

p

Uvod u koncert je bilo Canetovo "Dobro veče, jesmo li živi?" na što je publika glasno uzviknula "jesmo" i show je krenuo. S obzirom da se ipak radi o 40 godina benda, ovaj koncert je zapravo bio best off Partibrejkers i nije bilo nikoga u publici tko je imao snage ne reagirati i zaplesati i pjevati. Pjesme su se vrtjele jedna za drugom, svi njihovi hitovi. Bend je bio pun energije i žestine što je dodatno dizalo vruću atmosferu u Tvornici. Čitav bend je dao i više od maksimuma - tako je izgledalo. Svi smo kao "hipnotisana gomila" uživali u dva sata odličnog, žestokog i vrhunskog rocka.

Partibrejkers 1 of 1 10

Nakon nekih sat i pol svirke Cane je otišao s pozornice, no ekipa to nije dozvolila, a i sam bend je vidio i osjetio da publika želi još. I tako smo na bisu dobili još šest vrhunskih pjesama, a za kraj je Tvornica orila pjesmu "Najbolje se putuje" koju je bend simbolično ostavio kao zadnju. Ne moram reći kakve reakcije su bile na njihove najpoznatije hitove "Kreni prema meni", "Hipnotisana gomila", "Hoću da znam", "1000 godina", "Lobotomija", pa čak i lagana stvar "Molitva" je prošla uz gromoglasno pjevanje. Sve u svemu jedan od boljih koncerata, iako još nisam bila na njihovom koncertu, a da nije bio odličan. No ovaj mi se baš činio poseban, vrhunski i vjerujem da svi koji su bili tamo prisutni da se slažu. Sve što mogu reći je da uopće nemam problem otići na još hrpu njihovih koncerta jer su uvijek odlični i uvijek se iskačem i pjevam tako da drugi dan jedva pričam, no vrijedilo je sva sekunde biti tamo. I za kraj koncerta, Cane je svima poručio da ne slušaju nikoga, da samo slušaju svoje srce!

Partibrejkers_1_of_1-10.JPG Partibrejkers_1_of_1-11.JPG Partibrejkers_1_of_1-12.JPG

Partibrejkers_1_of_1-13.JPG Partibrejkers_1_of_1-14.JPG Partibrejkers_1_of_1-15.JPG

Partibrejkers_1_of_1-16.JPG Partibrejkers_1_of_1-17.JPG Partibrejkers_1_of_1-2.JPG

Partibrejkers_1_of_1-3.JPG Partibrejkers_1_of_1-4.JPG Partibrejkers_1_of_1-5.JPG

Partibrejkers_1_of_1-7.JPG Partibrejkers_1_of_1-8.JPG Partibrejkers_1_of_1-9.JPG

Partibrejkers_1_of_1.JPG benston_1_of_1-10.JPG benston_1_of_1-11.JPG

benston_1_of_1-12.JPG benston_1_of_1-13.JPG benston_1_of_1-14.JPG

benston_1_of_1-2.JPG benston_1_of_1-3.JPG benston_1_of_1-4.JPG

benston_1_of_1-5.JPG benston_1_of_1-6.JPG benston_1_of_1-7.JPG

benston_1_of_1-8.JPG benston_1_of_1-9.JPG benston_1_of_1.JPG