Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

12 steel panther by martina rusalka

Već danima nakon ludog Steel Pantherovog koncerta iz glave mi nikako ne izlazi zarazni refren pjesme „Gloryhole“, kao ni osmijeh s lica kad se sjetim prijateljice koja se rasplakala na pjesmu „Community Property“ jer ju je dirnula u srce.

Ovaj bend iz suncem opaljene Kalifornije donio je dah bezbrižnosti 80-ih u tih dana neizdrživo sparnu Budimpeštu. Barba Negra Track je sličila na nekakvu mješavinu utočišta za divlje mačke i Barbie-kuće jer je sve vrvilo od fanova odjevenih u leopard i tigrasti uzorak ili u drečeći ružičaste komade. U jednom trenutku su me i oči počele boljeti od tolikog šarenila.

Večer je započela uz lokalni hard/glam rock bend Atomic Playboyz koji djeluje tek nešto više od pet godina, a ovom ih je prilikom podržao i zavidan broj domaćih fanova. Glazbeno-stilski su bliski headlinerima iako u njihovom nastupu nema toliko samoironije i zezancije. Tijekom nastupa su imali manje probleme sa zvukom te se povremeno pjevačev glas nije nabolje čuo. Međutim nisu se dali obeshrabriti već su samo hrabro nastavili s izvedbom svoje inačice glam rocka.

4 atomic playboyz by martina rusalka

U pauzi nakon Playboyza divlje mačke u publici su zaista i podivljale urlajući iz petnih žila „Steel Panther, Steel Panther!“ jer se na njihov nastup trebalo čekati 40 minuta. Duga je to pauza koja je prekinuta kad se s razglasa čuo intro Holy Divera uz koji je ovaj željno očekivani bend izletio na pozornicu dočekan glasim ovacijama.

Koncert su otvorili pjesmom „Eyes of a Panther“ te „Goin' in the Backdoor“ nakon čega je mikrofon preuzeo gitarist Russ Parrish, popularni Satchel, te u svom monološkom obraćanju publici između ostalog priznao da je i on Mađar te da svake godine za praznike cijela njegova obitelj dolazi u Budimpeštu u posjet baki koja kuha najbolji meth. Uz salve smijeha i glasnog pljeska ovaj je skoro pa stand-up comedy nastup ne samo dodatno oraspoložio publiku nego je poslužio i kao odličan uvod u pjesmu „Party Like Tomorrow is the End of the World“ s popularnog albuma „All You Can Eat“.

27 steel panther by martina rusalka

Steel Pantherov koncert je bio skoro pa sve ono što sam očekivala – jedna stvar je nedostajala, a to su gole ženske grudi – tek se jedna djevojka odvažila i podignula majicu. Malo me i sama grupa djevojaka razočarala kad je njih dvadesetak tijekom pjesme „17 girls in a row“ umjesto da plešu na toj pozornici, uključilo mobitele kako bi radile selfije i live story-e za društvene mreže.

Bez obzira na ove mobitelima opsjednute mlađe generacije koje ne znaju uživati niti u koncertu bez tog ekrana ispred lica, bend je odradio takav zabavan show da ne mogu ni reći koji mi je član benda više zaokupljao pažnju: Ralph Sanez aka Michael Starr koji je neprestano oponašao Axla Rosea i njegovo mrdanje bokovima; bubnjar Darren Leader aka Stix Zadinia sa svojom crnohumornom imitacijom Def Lepardovog bubnjara Ricka Allena; basist Travis Haley čije je scenska persona Lexxi Foxx svemir za sebe ili Satchel koji je u 5 minuta majstorski odsvirao miks najpopularnijih solaža 80ih i 90ih paralelno svirajući bubnjeve.

19 steel panther by martina rusalka

Simpatična je bila izvedba pjesme „Girl from Oklahoma“ tijekom koje je Ralph na stolac posjeo djevojku iz publike te joj pjevao inačicu pod imenom „Girl from Budapest“.

Ta su dva sata uz Steel Panther proletjela takvom brzinom da je publika dugo nakon odsvirane „Gloryhole“ tražila još, ali zbog strogih pravila o održavanju koncerata na otvorenom, nastavak ovog tuluma nažalost nije bio moguć.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima