Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 KII0376

Prvi dan Drito iz Tvornice otvorili su zagrebački traperi TDKM koji su nas svojim rimama i energijom zagrijali na prikladnu temperaturu kako bi se pripremili za show koji je slijedio kasnije.

Nakon njih nastupili su srpski old school rapperi Prti Bee Gee koji je već samim svojim ulaskom na pozornicu obasipao tvornicu hype-om i tvrdim rimama. Posvetili su pjesmu i odali počast svom bivšem članu Mos-kriju te neke od pjesama koje su izveli bile su „Crno vs Belo“, „Tika-taka“, „ Klabing Klabing“ i „Livin La Vida Loca“. Osim Eufratove majice, u prvim redovima publika je bila počašćena i s par piva kako bi nepokolebljivo izdržali do kraja!

 KII0313

Nakon njih ušao je Surreal koji nas je osim svoje glazbe počastio i informacijom koliko je uspio zaradit u zadnjih godinu dana uz pomoć svoje glazbe te zamolio da poslušamo njegovu stvar preko Deezera da povećamo tu zaradu! Nakon dobrog showa predstavio je Krešu Bengalku te je spomenuo kako je on prvi od poznatijih repera koji je napravio collab s njim.

Krešo Benkala osim svojih merch-eva podijelio je i opake rime, a neke od njih bile su u pjesmama poput „Stroj“, „Nokturno“ i „EL COMANDANTE“.

Nakon njega slijedio je pravi show, na pozornicu je stigao njemački gangster Gzuz koji je zapalio Tvornicu. Ali „plamen“ u publici držao je pod kontrolom konstantnim raspianjem alkohola i vode po publici koja je očito uživala u tome. Sam nastup bio je veoma energetičan i nabrijan, ali to smo i očekivali o njemačkog repera. Osim alkohola, i on sam je završio u publici iz koje su ga nakraju morali izvući zaštitari, ali sa osmijehom na licu nastavio je dizat adrenalin i atmosferu u tvornici.

 KII0890

Zatim dobro poznato lice zagrebačke ulice, Marin Ivanović aka Stoka izašao je pred već nabrijanu Tvornicu i odmah počeo s reppom. Spomenuo je kako su Nijemci išli prije njega jer ipak su oni stigli u njegov kvart, ali također kako mu se ruke tresu od treme pred ovlikom Tvornicom. Sam organizator mu je rekao kako je on jedini trijezan izvođač na večerašnjom nastupu na što se Stoka nasmijao i rekao do čeg je došlo da je on najtrijezniji, ali isto tako da uvijek postoji novi i bolji put prema promijeni! Sa starim i novim hitovima držao je Tvornicu na životu do samog kraja, a vjerujem kako je njegova energija kolala u Tvornici i do kraja aftera!



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima