Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

21 powewolf by martina rusalka sesticOve je nedjelje održan još jedan odličan rasprodani koncert u klubu Barba Negra na kojem su nastupili Powerwolf, Amaranthe i Kissin' Dynamite. Kissin' Dynamite, njemački hard rock bend, napravio je energičan uvod u večer predstavivši svoj nedavno objavljeni šesti studijski album Ecstasy.

Pjesme kao što su „I will be King“, „Highlight zone“, „Waging war“ i „I've got the Fire“ poprilično su digle atmosferu u klubu te se sve više dobro raspoloženih ljudi počelo približavati pozornici. Dečki su odradili izuzetno zabavan nastup nimalo ne skrivajući koliko su sretni što su na pozornici, a ovu su priliku iskoristili kako bi osim novog izdanja, promovirali i svoj headlinerski koncert u Budimpešti koji će se održati početkom sljedeće godine. Sudeći prema reakcijama publike potražnja za ulaznicama će biti velika.

10 amaranthe by martina rusalka sesticNakon njemačkog dinamita i kratke pauze, pozornicu zauzima švedski bend Amaranthe koji se često nalazi na meti ljubitelja „čistog metala“. Ono što Amaranthe radi je mješavina metala, popa i elektronske glazbe uz tri različita vokala koja se izvrsno upotpunjuju: muški i ženski clean vokal te muški growl na tragu death metala. Vjerojatno najpopularniji član benda je simpatična Elize Ryd koja oduševljava svojim pjevačkim umijećem dok bez pretjeranog napora prolazi kroz nekoliko oktava.

14 amaranthe by martina rusalka sesticBend već ima čvrstu bazu fanova u Mađarskoj pa tako nije ni čudo da su već četvrti put pred domaćom publikom. Od ta sam četiri koncerta odgledala tri i moram reći da me svaki put iznenadi kojom brzinom publika zapamti tekstove novih pjesama i to svega nekoliko dana nakon izlaska novog albuma. Helix je izašao prije nepuna dva tjedana, a publika je na pjesmama 365 i GG6 čak i nadglasala bend.

23 powewolf by martina rusalka sesticZa kraj večeri dolazi Powerwolf, njemački bend koji je iskombinirao black metal estetiku, heavy i power metal te satirične tekstove o religiji. Na ovoj turneji promoviraju svoj novi studijski album „The Sacrament of Sin“ koji nedavno objavljen za Century Media Records. Svaki im je koncert osmišljen kao kakva kršćanska misa, scenografija izgleda kao ruševina gotičke crkve, a njihova vučja maskota je postala kao Maidenov Eddie. Samo čekam da za par godina izrade i ogromnu lutku koja će biti s njima na pozornici.

29 powewolf by martina rusalka sesticZa očekivati je bilo da će Attila Dorn, frontman mađarskih korijena, izazvati masovno oduševljenje pogotovo u trenutcima kada je zapjevao na mađarskom. Konstantno je animirao publiku, pričao viceve, glupirao se uživljen u svoju „svećeničku“ ulogu. Bilo je i u tom animiranju dosta pretjerivanja. Sredinom nastupa su Attila i klavijaturist Falk Maria podijelili publiku te tjerali fanove da se natječu tko će glasnije vikati njihova prezimena. To je natezanje trajalo i više od pet minuta. Ako su već tjerali publiku na takvo natjecanje, mogli su barem umjesto prezimena iskoristi ime neke od pjesama kao što je na primjer „Resurrection by Erection“.
Osim tog elementa za pumpanje ega i nemam neku posebnu zamjerku. Powerwolf je zanimljiv live bend kojeg se svakako isplati pogledati pa makar i jednom u životu.