Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

lp3

Kad su mi prije tri godine cure iz društva puštale jednu super pjevačicu koju u to vrijeme nisu skidale sa svojih plejlista, mene nije oduševila na prvu. LP mi je imala iritantan glas iako su pjesme zapravo bile dobre. Ne znam kada se dogodila ta promjena mišljenja, ali Laura Pergolizzi se ustoličila i na mojim plejlistama. Kada je na društvene mreže procurila informacija o njenom koncertu 25.7. u Šibeniku na Tvrđavi sv. Mihovila, nisam dvojila ni sekunde hoću li ići na taj koncert ili ne.

lp0

LP, američka pjevačica talijanskih korijena nije skrivala kako je sramežljiva od samog djetinjstva pa se tako i na najljepšoj šibenskoj pozornici pojavila skrivena iza svog šešira kojeg nije skidala cijele večeri, no upravo je zbog te svoje sramežljivosti izgradila jedan od prepoznatljivih svjetskih vokala pjevajući preko buke kosilica za travu i usisivača.

lp5

Večer je otvorila plesnom 'Up Against Me' i prepoznatljivim zviždukanjem u pjesmi 'Tightrope' čime je odmah kupila šibensku publiku, a nastavila je sa sjajnom i mračnom 'Muddy Waters' u kojoj je briljirala odmah na samom početku. Jedan od vrhunaca koncerta dogodio se tijekom izvedbe pjesme 'Strange' kada je sva publika sinkronizirano mahala rukama u zraku dok su se na velikom zidu vrtile fotografije fanova LP s društvenih mreža. Na setlisti našle su se i pjesme 'Into the Wild', 'Death Valley', 'Girls Gone Wild', 'No Witness', 'When We Were High', 'Suspicion', 'Levitator', a kao posebnu poslasticu poslužila je i nove, još neobjavljene, pjesme 'Dreamer', koja će zasigurno osvojiti radijske postaje, i poprilično tešku i melankoličnu 'Recovery' u maniri svih onih najboljih balada...

lp2

Wow, ma najbolji ste! Najbolji ljudi na najboljem mjestu! Nije čudim se što ga držite ovako malim samo za sebe. - udvarala se publici, a pohvalila je i naše nezaobilazne srebrne Vatrene čime je zasigurno kupila još poneke simpatije. Apsolutno najveće uzbuđenje zavladalo je kad su krenuli prvi taktovi hita 'Lost On You', što je ujedno bila i posljednja pjesma regularnog dijela koncerta. Hrvati ipak nisu navikli da koncerti traju svega sat vremena pa su dozivali LP da se vrati još jednom na pozornicu. 'Switchblade' je izvela nonšalantno i akustično na ukuleletu, a večer je zaključila pjesmom 'Tokyo Sunrise'. U jednom od intervjua govorila je kako pjesme obožava skladati upravo na havajskoj gitari jer tako stvara puno opušteniju atmosferu kada radi s velikim izvođačima, a pisala je, između ostalih, za Rihannu, Leonu Lewis, Cher, Christinu Aguileru i Backstreet Boyse.

lp6

Veliki problem današnjih pop hitova izuzetna je produkcija zbog koje pjesme izvedene na koncertu ostavljaju dojam nedorečenosti. To se dogodilo i ponekim pjesmama na ovom koncertu no, ako zanemarimo ovakve tehničke stvari, više od tisuću posjetitelja na šibenskoj Tvrđavi nije krilo oduševljenje što velike radijske hitove mogu pjevati iz sveg glasa. Činilo mi se da je i samu Lauru iznenadila njena popularnost u Hrvatskoj pa se tijekom koncerta mogla primijetiti njena sve veća angažiranost u komunikaciji s publikom.

lp1

Pohvalu treba uputiti i Borisu Štoku koji je, sa svojim pratećim bendom, imao ulogu ugrijati publiku za jedan od najočekivanijih ovogodišnjih koncerata.