Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

tyler2

Nakon što su Iron Maiden prodrmali Trst večer prije, na trgu Piazza dell' Unita počeli su se postavljati stolci i to za koncert Stevena Tylera. Mogu reći da sam u čudu to promatrala, ali nije mi za oko zapelo samo to. Zapeo mi je i red za ulaz rano popodne posebno jer je bio uglavnom sastavljen od ljudi u ranim dvadesetima. Ugodno oku za vidjeti da mladi toliko vole Tylera i da trpe jako sunce, ali – što će njima stolci? Prostor se počeo puniti još oko 19:00 jer su svi naravno željeli bolje pozicije iako je prostor bio podijeljen u tri zone – ovisno koliko se karta platila. Što bi se reklo – koliko para – toliko muzike! Koncert je bio najavljen 21:30, a u 21:00 na pozornicu je izašao country duo – The Sisterhood Band. Duo su kćeri slavnih roditelja Alyssa Bonagura (kćer Kathie Baillie i Michaela Bonagure – Baillie & the Boys) i Ruby Stewart (kćer Roda Stewarta) i to se ne libe reći.

Pola sata uhu pitkog countryja koji je imao za zadatak zagrijati publiku za Stevena Tylera je brzo prošao. Sisterhoodice su bile zahvalne što smo poslušali par njihovih pjesama, a veliki ekran na bini je zauzela poruka Stevena Tylera za Janie's Fund koji je osnovao kako bi pružio pomoć zlostavljanim ženama. Sjedilo se tako čekajući Tylera koji je poprilično kasnio (gotovo sat vremena), no, čim je izašao uz taktove „Sweet Emotion“ ustalo se, stolci su se gurnuli iza sebe a publika je spontano krenula naprijed. Toliko o sjedenju! Steven Tyler ovim koncertima predstavlja svoj country solo album „We're All Somebody from Somewhere“ pa ne čudi što je za bend odabran The Loving Mary Band, country sastav s čijim je članovima već surađivao i svirao. Druga pjesma je također bila Aerosmithova – Cryin' a nakon nje se krenulo igrati sa čime se je htjelo, od Beatlesovih I'm Down/Oh! Darling i Come Together, preko Fleetwood Macovog „Rattlesnake Shakea“ nazad na Aerosmith i Jaded do „Love Is Your Name“ sa Stevenovog solo albuma. A onda je uslijedila prava poslastica kada je Steven udružio vokalne snage s Rebeccom Lynn Howard izvodeći „djelić Mercedes Benza“. Ako se netko do tada nije uspio naježiti…

Kada imaš 70 godina i kada si se dokazao u životu pretpostavljam da s lakoćom prepuštaš drugima da te malo „zasjene“. Osim što je The Loving Mary izvrstan bend, posebno mi se svidjelo i da su u bendu tri iznimno jake žene Rebecca Lynn Howard, Suzie McNeil i Sarah Tomek. Kada to uzmem u obzir a povezavši s porukom s ekrana od početka priče (Janie's Fund), mislim da je poruka koju Tyler želi poslati osobito jaka! Publika je uživala a Tyler je stari maher koji je zavodi apsolutno svime i usput provocira zahvaljujući na francuskom. No, nije Steven zaboravio gdje je, a nije zaboravio ni svoje talijansko porijeklo koje je par puta naglasio. Tijekom koncerta nije se zaboravio pohvaliti ni svojom djevojkom pjevajući nešto poput „I got a Girlfriend“ i hvaleći se time kao da ima samo 16 godina. Sve je to bila uvertira kako bi se nju izvuklo na pozornicu i čestitao joj se 30.-i rođendan. Malo je razočaravajuće što je torta bila na komadu kartona, ali ne sumnjam da joj poslije to nije nadoknađeno.

tyler1

Za klavirom je krenuo s „Home Tonight“ a potom naravno „Dream On“ uz koju je vjerojatno i cijeli Tršćanski zaljev zapjevao. Zatvorio je koncert s „Train Kept A-Rollin'“ Tiny Bradshawa, a na bis se vratio kada je skinuo silan nakit (bacao je i narukvice u publiku) koji je imao po rukama i prstima kako bi se prepustio bubnjanju i „Walk This Way“ i „Whole Lotta Love“ koje smo dobili na bisu. Fenomenalan koncert još fenomenalnijeg Stevena Tylera koji je u kratkom filmiću koji je bio uvod u koncert sam za sebe rekao: „I'm gonna Rock Until I Drop“! Tako će sigurno i biti bar još jedno dvadeset godina!

Setlista

Sweet Emotion (Aerosmith song)
Cryin' (Aerosmith song)
I'm Down / Oh! Darling (The Beatles cover)
Come Together (The Beatles cover)
Rattlesnake Shake (Fleetwood Mac cover)
Jaded (Aerosmith song)
Love Is Your Name
Mercedes Benz (Janis Joplin cover) (first verse/chorus only,… more )
Piece of My Heart (Erma Franklin cover)
Livin' on the Edge (Aerosmith song)
We're All Somebody From Somewhere (Thank You by Sly & The Family Stone outro)
My Own Worst Enemy
Home Tonight (Aerosmith song) (piano version, first verse/… more )
Dream On (Aerosmith song)
Train Kept A-Rollin' (Tiny Bradshaw cover)

Bis
Walk This Way (Aerosmith song) (percussion/drum solo intro)
Whole Lotta Love (Led Zeppelin cover) (first verse / chorus only,… more )