Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

interpol

Isto vrijeme, isto mjesto. Gotovo iste vremenske (ne)prilike. Bečka Arena sinoć je u open air aranžmanu ponovno ugostila Interpol, nakon nevremenom prekinutog koncerta u kolovozu prošle godine. Nije slučajno da su Interpol odabrali upravo Beč za prvi datum ovogodišnje turneje. Dečki su obećali nadoknaditi propušteno i to su obećanje ispunili. Iako je publika pred nastup doživjela svojevrsni déjà vu nošen vjetrom i sivim oblacima, vrijeme se ovaj put ipak smilovalo. Kompleks bečkog kluba Arena izrazito je ugodan ambijent sam po sebi, a u kombinaciji s dobrim live nastupom atmosfera u Areni je gotovo idilična. Paramount Styles u liku predgrupe svojim su nastupom odškrinuli vrata te idile. Ovaj indie rock sastav iz New Yorka projekt je Scotta McClouda poznatijeg iz vošingtonskog benda s kraja osamdesetih, Girls Against Boys. Iako je u većini slučajeva prilično nezahvalno nastupati kao predgrupa, sinoćnja dobra atmosfera dokaz je da iznimke potvrđuju pravilo.

interpol

Točni u minutu, bez fanfara i uobičajenog prednastupnog nabrijavanja, Paul Banks, Daniel Kessler i Sam Fogarino diskretno su se pojavili na sceni i otvorili set pjesmom s albuma Antics, Not Even Jail. Izuzetno pričljiv Banks i posebno ufuran Kessler pokazali su kako im je stvarno stalo da ovaj popravni odrade bez greške. Bilo je potrebno nekoliko pjesama da se i bend i publika potpuno opuste i užive u omiljene melankolične post punk melodije. Prekretnicu je ovaj put odigrala nova, netom objavljena stvar The Rover, prva u večeri koju su Interpol izveli energično i kao na traci. Dokaz da su se trenutno potpuno prepustili Marauderu, novom albumu najavljenom za kolovoz ove godine, sinoć je bila i druga nova stvar, Now You See Me At Work, premijerno izvedena upravo pred bečkom publikom.

interpol

Iako će istinski fanovi za Interpol reći da su bend koji se ne izdvaja hitovima, na njihovim koncertima ipak redovito najbolje prolaze omiljena Rosemary odnosno Evil i nezaobilazna Slow Hands. Te dvije pjesme sinoć su zatvorile službeni dio nastupa a na neizbježni bis publika je uspjela dozvati i Pioneer To The Falls i katarzični Obstacle 1 za sam kraj. Zadovoljna lica na pozornici i u publici zaokružila su ovu idiličnu, gotovo savršenu večer. Zasluge za cjelokupni dojam uvelike idu i publici koja je kroz cijeli koncert demonstrirala novi stari trend bez gotovo i jednog mobitela u zraku.

interpol

Kasnije sam kratko popričala s Danielom i Paulom koji su u maniri pravih džentlmena strpljivo potpisivali setliste i covere albuma najvjernijim fanovima. Zezaju se na račun nepredvidivog bečkog neba i prošlogodišnjeg potopa. Sami su priznali da su trenutno nadahnuti novim albumom i da su upravo svirajući te najnovije pjesme sinoć zvučali najkompletnije. Posebno su strepili nad izvedbom The Scale s albuma Our Love To Admire koju nisu svirali uživo više od deset godina. Uspjeli su je odsvirati do kraja, to je najbitnije, dječački nevino smije se Daniel. O Marauderu pričaju sa sjajem u očima, puni entuzijazma i poleta netom započete turneje. Neizbježno je bilo dotaknuti se njihovog prvog nastupa u Hrvatskoj na ovogodišnjem INmusic Festivalu. Uzbuđeni su, naravno, ali i jako znatiželjni. Ipak je i njima prvi put.

Setlista

Not Even Jail
All the Rage Back Home
C'mere
The Scale (First time since 2008)
The Heinrich Maneuver
The New
The Rover (Tour debut)
Length of Love
Roland
Success (First time since 2011)
Public Pervert (First time since 2008)
Anywhere
Now You See Me At Work (Live debut)
Evil
Slow Hands